HJK:n Riski-veto kannatti – vaihtomies ratkaisi kovalla laukauksella

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

veikkausliiga
HJK haki niukan vierasvoiton Maarianhaminasta.
HJK kaatoi IFK Mariehamnin 1–0 Maarianhaminassa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Pelin ainoan maalin teki vaihtomies Riku Riski.

Tasaisen ottelun avausjaksolla ei nähty montaa maalipaikkaa. Paras tilanne aukesi Mariehamnin hyökkääjä Aleksei Kangaskolkalle, joka ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa Robin Sidin keskitykseen oikealta laidalta.

IFK oli avausjaksolla pirteä ja pärjäsi hyvin, vaikka siltä puuttui useita tärkeitä pelaajia. Kristian Kojola, Gabriel Petrovic ja Philip Sparrdal Mantilla ovat kaikki kovia poissaolijoita. HJK pysyi poissa vaaran paikoilta.

– Kaksi joukkuetta tappeli perunapellolla, ja me olimme juuri tuon verran onnekkaampia ja parempia kuin mitä tulos kertoo, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo kertoi ottelun jälkeen.

Tauon jälkeen ottelun kulku muuttui. HJK hallitsi ottelun toista jaksoa alusta saakka, mutta tuskaili avausjakson tapaan kunnon maalintekopaikkojen luonnissa. Isäntäjoukkue IFK pelasi järkevästi. Se sumputti keskustan eikä suonut HJK:lle tilaa luoda maalipaikkoja.

Lopulta 69. minuutilla tärppäsi – onnen ja taidon sekoituksella. Klubin hyökkääjä Klauss rynnisti keskustasta kohti rangaistusaluetta ja haki syöttöä vasemmalle laidalle. IFK:n laitapuolustaja Aapo Mäenpää katkaisi, mutta pallo lensi keskellä kaaressa kohti vaihdosta kentälle tullutta Riku Riskiä. Riski ampui voimalla pallon suoraan ilmasta maaliin. Kova laukaus painui maalivahti Marc Nordqvistin jalkojen välistä.

– Tällä alustalla ei kannata paljoa ottaa haltuun ja kuljettaa. Onneksi pallo oli ilmassa koko matkan, muuten se olisi pompannut minne sattuu, Lehkosuo jatkoi.

– Onneksi pelejä tällaisilla kentillä on vain muutamia kauden aikana, mutta kannattaisi melkein miettiä, että ei tässä ole mitään järkeä. Asennoiduimme siihen ja otimme tuloksen. Otetaan hyvä fiilis siitä, mutta ei tästä jää kyllä yhtään videoklippiä katsottavaksi.

IFK vaihtoi vielä teinisensaationsa Joel Mattssonin kentälle ottelun lopussa, mutta onnistui luomaan vain yhden vaaranpaikan viimeisen vartin aikana. Lisäajalla Nicklas Maripuu vapautti Kangaskolkan vetopaikkaan, mutta maalikuninkaan mörssäri lensi taivaan tuuliin.

– Oli pettymys, ettemme saaneet pistettä. Esitys oli pisteen arvoinen, Lundberg manasi.

Lundberg kehui joukkueensa puolustuspeliä ottelun jälkeen. Hän kiitteli mm. omaa kasvattia Thomas Mäkistä, joka pelasi keskikentän sijaan topparin paikalla. Mäkinen ja Ivan Tatomirovic onnistuivat pitämään Klaussin ja Amr Gamalin kurissa. Riskille päätyneelle pomppupallolle he eivät voineet mitään.

IFK on hävinnyt kauden molemmat pelinsä eikä ole tehnyt vielä maaliakaan. Joukkue ei päässyt viime kaudella mestaruuskautensa 2016 vireeseen kuin ajoittain, ja nytkin tulokset ovat olleet vaisuja. Tarkkasilmäiset katsojat poimivat Lundbergin ex-apurin Kari Virtasen lehtereiltä. Virtanen oli mestaruuskauden tärkeitä tekijöitä, mutta lähti pian tittelin voittamisen jälkeen eikä ollut viime kaudella Lundbergin tiimissä. Virtanen on ollut IFK-pestinsä jälkeen vailla seuraa.

Juttuun päivitetty kommentteja ja lisätietoja ottelusta klo 18.37.

IFK Mariehamn–HJK 0–1 (0–0)

69. Riku Riski 0–1.
Erotuomari: Oskari Hämäläinen.
Yleisöä: 1445.
IFK Mariehamn: Marc Nordqvist; Amos Ekhalie, Aapo Mäenpää, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Dylan Murnane, Aleksei Kangaskolkka, Ivan Tatomirovic (v), Niclas Maripuu, Pontus Åsbrink (78. Joel Mattsson), Simon Silverholt (v).
HJK: Markus Uusitalo; Akseli Pelvas, Sebastian Dahlström, Roni Peiponen (v), Anthony Annan, Filip Valencic (60. Riku Riski v, 89. Ville Jalasto), Faith Friday Obilor (v), Hannu Patronen, Daniel O'shaughnessy (v), Joao Klauss, Amr Gamal (61. Eetu Vertainen).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt