Nyt puhuu HJK:ssa paikallaan polkenut huippulupaus: ”Klubissa ei anneta mahdollisuutta näyttää” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu HJK:ssa paikallaan polkenut huippulupaus: ”Klubissa ei anneta mahdollisuutta näyttää”

Lucas Lingman mietti pitkään, lähtisikö HJK:sta. Ratkaisu syntyi vasta, kun tuttu valmentaja pyysi mukaansa.

Lucas Lingman (vas.) HJK:n paidassa elokuussa 2015 – hän vaihtoi nyt RoPSin riveihin, kun ura ei edistynyt Helsingissä.­

13.4.2018 10:19

Onko Lucas Lingmanista lyömään läpi tällä kaudella RoPSissa?

Potentiaalia ainakin on, sen Lingman näytti heti avauskierroksella iskemällä maalin kotivoitossa IFK Mariehamnista.

Lingman tuikkasi paluupallon lähietäisyydeltä reppuun maalivahdin jalkojen välistä. Se ei ollut mikään varsinainen ”euro-osuma”, mutta se ei Lingmanin riemua hillinnyt: maali mikä maali.

Tuo onnistuminen maistui paremmalta kuin HJK:n paidassa viime kauden lopulla syntynyt liigauran avausosuma.

– Tämä oli varmasti tärkeämpi maali kuin silloin. Olimme jo ratkaisseet mestaruuden eikä pelissä ollut isoa panosta, kun pelikin oli silloin vieraissa, Lingman muistelee.

”Ei mahdollisuutta näyttää”

Lingmanilla oli tästä kaudesta sopimus HJK:n kanssa. Hän päätti kuitenkin vaihtaa maisemaa, kun kolmen viime liigakauden ottelumäärä, 21, ei tyydyttänyt.

Kaudella 2015 liigassa debytoinut Lingman oli jo pitkään pohtinut lähtöä HJK:sta. Ajatus konkretisoi, kun Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela pestattiin RoPSin käskyttäjäksi.

– Oli jo pitkään ollut sellainen fiilis, ettei Klubissa anneta mahdollisuutta näyttää. Halusin sieltä pois. Se ajatus kypsyi entistä enemmän, kun Koskela lähti RoPSiin. Oli sillä tavalla helppo päätös lähteä, kun sai kuulla, että hän haluaisi minut mukaansa, Lingman sanoo.

Lingmanin viime vuotta varjosti myös selän rasitusmurtuma. Sen seurauksena lupaus huilasi noin viisi kuukautta.

”Jos kykenen hoitamaan sen”

Siirto tutun luotsin alaisuuteen tuntui turvalliselta. Tuntematon koutsi ei olisi välttämättä voinut luvata vastuuta. Tosin sitä ei luvannut Koskelakaan RoPSissa – ainakaan suoraan.

– Hän tarjosi isoa roolia, jos kykenen vastaamaan haasteeseen. Eiköhän se mene kaikkialla niin, ettei kukaan pysty lupaamaan mitään.

Käytännössä Lingman saa silti pelata Koskelan komennossa niin paljon kuin sielu ja jalat sietävät, ja hänen odotetaan loistavan entisen joukkuetoverinsa Lassi Lappalaisen kanssa RoPSin hyökkäyspäässä.

Kun Lingman ilmoitti lähtöaikeistaan, HJK:ssa ei pistetty vastaan. Tämä välinpitämättömyys ei tuntunut pelaajasta hyvältä.

– Sanoivat, että se on minun päätökseni. En kokenut, että kukaan olisi varsinaisesti taistellut jäämiseni puolesta.

Opastaja puuttui

Lingman olisi kaivannut HJK:ssa mielestään opastajaa, joka olisi kertonut, mitä pelipaikan lunastamiseksi olisi pitänyt tehdä.

– Kaksi vuotta mentiin aika lailla sellaisilla fiiliksillä, ettei tästä tule mitään. Olisi ehkä jo aiemmin pitänyt ottaa hommat omaan hanskaan ja valita jotain muuta, Lingman pohtii.

Rovaniemeltä voi hyvinkin päästä eteenpäin, kuten mm. Timo Stavitski ja Saku Ylätupa todistivat viime kaudella. Myös HJK:n jättäneen ja Ilveksen kautta Middlesbrough’oon siirtyneen Mikael Soisalon tarina rohkaisi Lingmania lähtemään, samoin joukkuetoveri Moshtagh Yaghoubin kannustavat puheet. ”Mosa” sai oman uransa nousuun juuri RoPSissa.

Aika näyttää, löytääkö myös Lingman uuden vaihteen uralleen Rovaniemellä.

Lingmanin kausi jatkuu lauantaina RoPSin vieraspelillä VPS:ää vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?