Näin Milanossa asuva entinen HJK-tähti päätyi RoPSin riveihin – Taye Taiwo kertoo itse

Julkaistu:

Veikkausliiga 2018
Nigerialaistähti Taye Taiwo viihtyy työkeikalla Rovaniemellä, vaikka koti ja perhe ovat Milanossa.
Rovaniemen Palloseura pelasi tiistaina viimeisen harjoituskauden ottelunsa Keskuskentällä Ykkösen Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Lumisade oli sakea ja pakkasta pari astetta.

– Rovaniemi ei ole Helsinki tähän aikaan vuodesta, Taye Taiwo nauraa.

Silti mies näytti hetkeä aiemmin nauttivan kentällä, lumisateesta ja hyytävästä napapiirin kevättalvesta huolimatta. Mitä ihmettä 272 ottelua Olympique Marseillen paidassa pelannut Ranskan mestari, AC Milanissa Italian Supercupin voittanut sekä 54 A-maaottelua kotimaansa Nigerian maajoukkueessa pelannut maailmantähti tekee Suomen Veikkausliigan keskikastin RoPSissa?

Taiwo on toki pelannut Suomessa 2015–16 Helsingin Jalkapalloklubissa, mutta HJK on Suomen suurin seura.

– Minä nautin olostani RoPSissa – ja tuttu valmentaja halusi hyvän pallollisen puolustajan tänne, Taiwo hymyilee.

”Ei rahan takia”

Ei siitä siis sen enempää. Taiwo on 32-vuotiaana jo huikean uransa ehtoopuolella. Myös Valioliigassa ja Turkin pääsarjassa pelannut tähti ei tullut RoPSiin rahan takia. Hän tuli palkassaan kovasti vastaan.

– Ei Taiwo rahan takia tänne tullut, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela tähdentää.

– Meille syntyi hyvät välit HJK:n aikana, HJK:n valmennusryhmään aiemmin kuulunut Koskela kertoo.

– Ei häntä tarvinnut edes kauheasti houkutella. Hän oli nopeasti kiinnostunut ajatuksesta, kun kerroin, että meillä on nuori joukkue, joka kaipaa johtajuutta ja kokemusta puolustuslinjaan. Lisäksi häntä kiinnosti se, että meillä RoPSissa on monta hänelle ennestään tuttua nuorta pelaajaa, joita hän opasti jo Klubissa.

Parhaiten vasempana laitapuolustajana viihtyvä Taiwo liittyi RoPSin vahvuuteen maaliskuun alussa. MM-lopputurnauksessakin pelannut Taiwo on meriiteiltään yksi kovimmista liigapelaajista koskaan. Isojen areenoiden mies on kuitenkin sopeutunut elämään pienessä Rovaniemen kaupungissa.

– Viihdyn joukkueessa ja tämä kaupunkikin on todella kaunis. Pidän tästä todella paljon, säästä huolimatta.


Erikoistilannease kunnossa

Kaudella 2016 HJK:ssa Taiwo kärsi vammasta vasemmassa jalassaan. Nyt maaginen vasuri, joka on myös pelottava erikoistilannease, on kunnossa.

Uransa jatkosuunnitelmista nigerialainen on vaihtonainen.

– Nyt keskityn tekemään täysillä töitä RoPSin eteen.

Viime kaudella Taiwo pelasi Sveitsin pääsarjan FC Lausannessa 13 ottelua, ja vaihtoi kesken kauden Ruotsin Allsvenskaniin AFC Eskilstunaan, jossa hän pelasi 9 ottelua.

– Minulla oli Sveitsiin kuuden kuukauden sopimus, jonka päätyttyä tein viiden kuukauden diilin Ruotsiin. Eskilstuna oli kuin pieni perhe, hieno seura. Ei siinä sen ihmeempää ollut.

Taiwon vaimo ja lapset, poika ja tytär, asuvat Milanossa.

– Siellä minunkin kotini varsinaisesti on. Minulla ja perheelläni on kaikki todella hyvin. Olen Jumalalle kiitollinen kaikesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt