Njazi Kuqi ja Inter riidoissa sopimuksen purkurahasta – pelaaja vaatii 55 000 euroa nettona - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Njazi Kuqi ja Inter riidoissa sopimuksen purkurahasta – pelaaja vaatii 55 000 euroa nettona

Kuqi vaatii Interiltä 55 000 euron nettokorvausta. Turkulaisseura pohtii nyt toimiaan asiassa.

Njazi Kuqi on ajautunut rahariitaan viime alkukauden joukkueensa Interin kanssa.­

27.3.2018 16:45

Jalkapalloilija Njazi Kuqi ja Veikkausliigaseura FC Inter ovat ajautuneet riitatilanteeseen. Kiistaa on, kuinkas muutenkaan, rahasta.

Osapuolet eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen pelaajan sopimuksen irtisanomiseen liittyvistä asioista. Nyt Kuqi, 35 on asiamiehensä Kari Uotin johdolla haastanut FC Interin oikeuteen.

Kuqi solmi marraskuussa 2016 Interin kanssa kaksivuotisen määräaikaisen sopimuksen, ja avauskaudella hän oli Interin tehokkain maalintekijä (20 osumaa). Kuqin näkemyksen mukaan joukkueen uusi valmentaja Fabrizio Piccareta halusi hänet kuitenkin ulos joukkueesta elokuussa 2017.

– Kuqi olisi halunnut jatkaa sopimuskautensa loppuun, mutta Interin johdon ja päävalmentaja Piccaretan tahdosta Kuqi ei ollut tervetullut edes Interin edustusjoukkueen harjoituksiin saati peleihin. Toimillaan Inter käytännössä pakotti Kuqin löytämään uuden seurajoukkueen, jotta Kuqi pystyi jatkamaan jalkapallouraansa, Uoti kirjoittaa haastehakemuksessa.

Kuqi siirtyi sen jälkeen Intian Superliigaan. Kuqi katsoo nyt, että FC Inter on sitoutunut maksamaan hänelle 55 000 euron nettokorvauksen sopimuksen purkamisesta – tai toissijaisesti koko kauden 2017–2018 palkan, suuruudeltaan 112 000 euroa. Kuqi väittää osapuolten sopineen 55 000 euron suuruisesta irtisanomiskorvauksesta syyskuussa 2017.

– Meillä on olemassa selvät suulliset ja kirjalliset todisteet siitä, että tällainen sitova irtisanomissopimus tehtiin syyskuussa 2017. Koska kantajalle kuuluvaa maksua ei ole maksettu, haemme ratkaisua oikeudesta, Uoti linjasi Ilta-Sanomille.

FC Interin hallintopäällikön Lauri Kemppaisen väitetään olleen tekemässä irtisanomissopimusta. IS ei tavoittanut FC Interin omistajaa ja puheenjohtajaa Stefan Håkansia, mutta Kemppainen avarsi seuran näkemystä riitatilanteesta.

– Emme ole maksaneet 55 000 euron korvausta Kuqille. Jos sellainen summa olisi maksettu, pöydältäni ei nyt löytyisi haastehakemusta, Kemppainen vahvistaa.

– Kysymys ei kuitenkaan ole siitä, onko Inter maksanut tuon summan vaan siitä, olisiko seuran ylipäätään pitänyt maksaa mitään. Jos yleisellä tasolla sanoo, niin haastehakemukset kuvaavat aina kantajan näkemyksiä. Mukana ei ole käytännössä koskaan asioita, jotka olisivat jollain tavalla kantajaa vastaan.

Kemppainen aikoo keskustella ensi tilassa Håkansin kanssa Interin toimintalinjasta asiassa.

– Pitää keskustella erityisesti siitä, ollaanko tässä hakemassa sovitteluratkaisua vai menossa raastupaan.

Kuqi on pelannut Veikkausliigassa myös TPS:ssä, PK-35:ssä ja FC Lahdessa. Hyökkääjän urakka Intian pääsarjassa päättyi jo tammikuussa 2018. Hän ehti pelata vain kuusi ottelua.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Seiska-lehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?