Miksi HJK ei halunnut tähtipakki Taye Taiwoa enää riveihinsä? ”Ei ollut järkeä ottaa”

Julkaistu:

Veikkausliiga
HJK:n entinen luottopelaaja ei mahtunut enää Mika Lehkosuon papereihin.
Rovaniemen Palloseura kertoi tiistaina kovasta pelaajavärväyksestä, kun lappilaisseura ilmoitti tehneensä alkavan veikkausliigakauden kattavan sopimuksen HJK:ta kausina 2015 ja 2016 edustaneen Taye Taiwon kanssa.

Urallaan muun muassa Italian Serie A:n AC Milanissa, Englannin Valioliigan QPR:ssä ja Ranskan liigan Olympique Marseillessa pelanneen Taiwon siirto Rovaniemelle oli aikamoinen yllätys. Yli 50 peliä Nigerian A-maajoukkueessa pelannut laitapuolustaja siirtyi RoPSiin HJK:sta tutun, nykyään rovaniemeläisseuran päävalmentajana toimivan Toni Koskelan suhteiden avulla.

Taiwon entisellä valmentajalla, HJK-luotsi Mika Lehkosuolla ei ollut etukäteen tietoa siitä, että kokenut pelaaja on menossa RoPSiin.

– Taye on ollut kyllä vanhoihin valmentajiinsa aktiivisesti yhteydessä. Sen olen kyllä tiennyt, että hän etsii seuraa. Nyt nähtävästi Rovaniemeltä löytyi hänelle työpaikka, Lehkosuo sanoi.

Todella kovasta vasemman jalana laukauksestaankin tunnettu Taiwo pelasi viime kaudella Sveitsin liigaa Lausannessa ja Ruotsin pääsarjaa Eskilstunassa.

Taiwo otti aiemmin tänä talvena yhteyttä myös Lehkosuohon ja tiedusteli mahdollista paikkaa HJK:n ensi kauden joukkueessa. Taiwo joutui kuitenkin kuulemaan kielteisen vastauksen entiseltä käskyttäjältään, jonka luottomiehiin hän lukeutui vielä toissa vuonna.

– Meillä oli siltä osin pakka täynnä puolustuslinjan osalta. Ei tästä ole montaakaan viikkoa, kun Tayen kanssa käytiin läpi, että meillä on vasenjalkaiset puolustuslinjan pelaajat joukkueessa jo valmiina viime vuoden puolelta. Ei ollut järkeä eikä mahdollisuutta ottaa sinne lisää, Lehkosuo taustoitti.

– Kun Taye oli ilman seuraa, niin hän on kysellyt varmasti aika monesta paikasta, mikä tilanne on – se on täysin luonnollista. Niiden, jotka tarvitsevat työpaikkaa ja joukkueen, kannattaa tehdä niin.

Ykkösvaihtoehto Klubin vasemmaksi pakiksi on vasenjalkainen Juha Pirinen, mutta tarvittaessa myös Roni Peiponen, Daniel O'Shaughnessy, Ville Jalasto ja kapteeni Rafinha voivat pelata alakerran vasemmalla puolella.

Suomessa tähtipelaajan asemaa nauttinut Taiwo pelasi HJK:ssa 32 liigaottelua. Hän teki kuusi maalia ja antoi saman verran maalisyöttöjä.

Täydennetty vasemman pakin paikalla pelaaviin Daniel O’Shaughnessy.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt