Onko tämä suurlupaus seuraava maailmanvalloittaja? RoPS värvää taas nuoren talentin HJK:sta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Onko tämä suurlupaus seuraava maailmanvalloittaja? RoPS värvää taas nuoren talentin HJK:sta

Lucas Lingmanin pelit jatkuvat RoPSin sinisessä paidassa.

Lucas Lingmanin pelit jatkuvat RoPSin sinisessä paidassa.

Julkaistu: 22.12.2017 20:53

Lucas Lingman siirtyy HJK:sta RoPSiin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Rovaniemen Palloseura on jälleen hankkinut nuoren lahjakkuuden HJK:sta. Nyt napapiirille siirtyy hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lucas Lingman.

19-vuotias espoolainen pelasi junioriuransa Hongassa ja HJK:ssa. Aikuisten tasolla hän on edustanut pääasiassa HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ää. Kausilla 2015–17 hän pelasi 21 Veikkausliigan ottelua sinivalkoraidoissa.

Läpimurto Klubissa ei kuitenkaan onnistunut. Lingmanin ohi nuorten lahjakkuuksien nokkimisjärjestyksessä kiilasivat viime kaudella mm. Suomen poikamaajoukkuepelaaja Enoch Banza sekä ghanalainen Evans Mensah. Myös Lingman on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa.

RoPS oli jo viime kaudella lähellä Lingmanin hankkimista. Nyt siirto toteutui, kun vuotta aiemmin seuran samaten HJK:sta värväämä Timo Stavitski lähti kovalla siirtosummalla Ranskan pääsarjaan. IS:n tietojen mukaan seurat ovat jo sinetöineet siirron. Lingman laittaa nimen sopimuspapereihin lähipäivinä.

Siirtokorvaus on nimellinen, mutta jos Lingman lyö läpi ja hänet myydään maailmalle, HJK saa osuuden siirtosummasta. Lingman allekirjoittaa RoPSin kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Myös Stavitski siirtyi Rovaniemelle peliajan perässä, ja hyvän kauden jälkeen Ligue 1:n seura Caen maksoi hänestä peräti 600 000 euroa.

Tuoreimmat osastosta