Liiganousija FC Honka etsii pelaajia entisen luottomiehen avulla - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Liiganousija FC Honka etsii pelaajia entisen luottomiehen avulla

Veikkausliigaan palannut FC Honka hakee joukkueeseen vielä muutamaa täsmävahvistusta.

Carlos ”Caloi” Portela oli nostamassa Hongan Veikkausliigaan.­

22.12.2017 16:51

Espoolainen FC Honka pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen harjoituspelinsä. Ottelu seuran reservijoukkuetta, viime kauden päätteeksi Kakkoseen noussutta akatemiajoukkuetta vastaan päättyi edustuksen 4–3-voittoon.

Honka testasi ottelussa kolmea pelaajaa: Ykkösen Ekenäs IF:ssa aiemmin pelannutta puolustajaa Zacharias Ekströmiä, niin ikään laitapakkina pelannutta Manel Subiratsia (pelasi viime kaudella KTP:ssa) sekä 21-vuotiasta Anselmi Nurmelaa, joka edusti viime kaudella RoPSia.

Ekström, 25, luuti ottelussa vasempana pakkina, 31-vuotias Subirats puolustuksen oikealla laidalla ja Nurmela keskikentällä.

Toisen kautensa Hongan päävalmentajana aloittavan Vesa Vasaran mukaan päätöksiä testipelaajien kohtalosta pyritään tekemään pian.

– Tietenkin tuosta saa lisää (tietoa) verrattuna harjoituksiin, mutta mietitään hetki ja tehdään sitten päätöksiä niiden suhteen, Vesara sanoi.

Vesa Vasara on Hongan päävalmentaja.­

Edustusjoukkueen voitto oli lopulta numeroiden valossa niukka, mutta se ei kerro pelistä paljoakaan. Testipelaajat eivät joutuneet koville nuorista lupauksista pääosin koostunutta akatemiaa vastaan, kun edustusjoukkue piti suurimmaksi osaksi palloa ja oli valovuosia edellä fyysisesti.

Entinen pelaaja auttaa hankinnoissa

Hongalla on kasassa jo 23 pelaajasopimusta, mutta mukana kontrahtilistalla on myös kakkosjoukkueen pelaajia, joiden rahkeet eivät vielä riitä liigapeleihin. Vasaran ja Hongan managerin Hexi Artevan arvioiden mukaan tarkoituksena on hankkia kolmesta viiteen tarkasti harkittua vahvistusta ryhmään.

– He ovat pelaajia, joita on hyvin tarkkaan scoutattu, ja ainakin osa on tuttuja Veikkausliigasta. On pelaajia, jotka katsovat vaihtoehtoja ulkomailta ja jotka nyt vuodenvaihteessa tai heti sen jälkeen kiinnittyvät meille, jos eivät löydä seuraa, Arteva kertoi.

– Neuvottelut ovat hyvin pitkällä. Saamme varmasti tammikuun puoleen väliin mennessä joukkueen siihen malliin, että puhutaan ehkä enää yhdestä tai maksimissaan kahdesta pelaajasta.

HJK:sta Honkaan reilu vuosi sitten tullut Vasara toivoo Hongan solmivan ”muutaman” sopimuksen vielä ennen vuoden vaihtumista. Kentän jokaiselle osa-alueelle etsitään uusia pelaajia.

– Alakertaan vähintään kaksi pelaajaa, keskikentälle varmaan kaksi ja ylös ainakin yksi, Vasara luetteli.

– Kyllä me olemme maalivahtia koko ajan etsineet, hän vastasi kysyttäessä molaritilanteesta.

Hongalta puuttuu vielä liigatason ykköstorjuja. Kolmekymppinen Timothy Murray pelasi kelpo kauden raitapaitojen tolppien välissä, mutta kilpailutilannetta ei juuri ole ellei uutta torjujaa löydy.

Atte Pauniosta, 17, tai KuPSista tulleesta Felix Ferahyanista, 19 ei ole vielä haastamaan jenkkikassaria pelipaikasta.

Tomi Maanoja pelasi viime kaudella HIFK:ssa.­

Vasara myönsi, että Honka on keskustellut HIFK:ssa viime kaudella pelanneen Tomi Maanojan kanssa. 31-vuotias ja 195-senttinen VJS:n kasvatti edusti Honkaa kaudet 2006–2008 ja 2011.

– Olemme jutelleet, mutta asia ei ole tällä hetkellä vielä aktuelli, Vasara kuittasi.

Honka hakee vielä korvaajaa uransa lopettaneen, siviilitöiden perässä kotimaahansa Espanjaan palanneen Carlos Portelan tilalle keskikentälle. Kokeneen Portelan lähtö oli kova isku joukkueelle.

Portela jätti pelaamisen, mutta on yhä omalla tavallaan mukana Hongan joukkueen rakentamisessa. Hän kantaa kortensa kekoon sen eteen, että Honka saisi mahdollisimman hyvän joukkueen kasaan. Ulkomaalaistaiturin aiempia pelaajasuhteita hyödynnetään nyt.

– Viimeksi tänään olemme käyneet hänen kanssaan pelaajia läpi. Hän auttaa meitä tosi paljonkin tässä, Arteva sanoi keskiviikkona pelatun ottelun jälkeen.

Portelan kanssa tehty yhteistyö ei Artevan mukaan tarkoita automaattisesti sitä, että uusia pelaajia tulisi Honkaan juuri Espanjasta.

– Se ilmansuunta on yksi vaihtoehto. Siellä on hyviä pelaajia, mutta ei meillä ole mikään pakonomainen tarve hirttäytyä siihen, että espanjalainen vaihdetaan espanjalaiseen.

Pelaajakartoitus ei lepää Portelan varassa. Hongassa moni valmentaja on asian päällä.

– Sen eteen tehdään hirveästi töitä. Meillä on kolmessa joukkueessa (edustus, akatemia, B-juniorit) seitsemän päätoimista valmentajaa, ja heistä useampi tekee oman valmennuksensa ohella scouttausta. Haluamme, että tänne tulevat pelaajat olisivat mahdollisimman sopivia, Arteva sanoi.

Honka jää reilun kahden viikon pituiselle joulutauolle perjantaina. Joukkue jatkaa harjoittelua tammikuun 8. päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?