Veikkausliiga

Huuhkajien uusi luottopelaaja Albin Granlund siirtymässä Ruotsiin – valmis sopimus ”kaiken varalta” myös Veikkausliigaan

Julkaistu:

veikkausliiga
Albin Granlundin ura jatkuu todennäköisesti ruotsalaisseura Örebrossa.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan laitapuolustaja Albin Granlund on siirtymässä Ruotsin pääsarjaseura Örebro SK:hon. Granlund kertoi Viro-maaottelun jälkeen, että hänellä on ollut puhetta yhden ulkomaalaisen seuran kanssa. IS kysyi Granlundilta, mitä hän ajattelee Örebro SK:sta.

– Se on hieno seura. Olisi kiva pelata siellä, Granlund vastasi hymyillen.

Granlund, 28, löi läpi Veikkausliigassa RoPSin paidassa vuosikymmenen alussa ja nousi liigan huipulle IFK Mariehamnissa 2014–17.

Yhtä lailla vasemmalla ja oikealla viihtyvä pakki auttoi IFK:n Suomen mestariksi 2016 ja nousi samalla Suomen A-maajoukkueeseen. Hänen sopimuksensa IFK:n kanssa päättyi tähän kauteen. Maarianhaminalaisseura halusi pitää ruotsinkielisen Granlundin, mutta hän halusi ulkomaille. Örebro sijoittui Allsvenskanissa viime kaudella sijalle 11. Joukkueessa pelaa Granlundille IFK:sta tuttu taituri Petteri Forsell.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi IS:n tietojen mukaan Granlundilla on jo takataskussaan tarjous Seinäjoen Jalkapallokerholta, joka on päättynyttä IFK-sopimusta huomattavasti rahakkaampi. IS:n tietojen mukaan sopimus on neuvoteltu lähes valmiiksi, mutta kaikki riippuu kuvioista Ruotsiin. Käytännössä Granlundilla on siis varavaihtoehto siltä varalta, että siirto Örebrohon kariutuisi aivan kalkkiviivoilla.

IFK uudistuu ensi kaudeksi

IFK Mariehamn etsii jo aktiivisesti korvaajia Granlundille. Ruotsalaisen Fotbollskanalenin mukaan Grönvitt on kiinnostunut Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla hyvän kauden pelanneesta Kadir Hodzicista. IFK:lle on paljon hyviä kokemuksia ruotsalaisten ja Ruotsissa pelanneiden muun maalaisten pelaajien kanssa. Vasen puolustaja sopisi hyvin IFK:n tarpeisiin.

IFK:ssa on tiedossa muutosten talvi. Runkomiehistä seuraikonit Jani Lyyski ja Tommy Wirtanen jättävät seuran, samoin luottopelaaja Bobby Friberg da Cruz. Keskikentän työjuhta Anthony Dafaa ei saa jatkosopimusta.

Uutena hankintana seuraan liittyy brasilialainen Julio Cesar Fernandes kymppipaikalle ja HJK:sta sekä RoPSista tuttu Ivan Tatomirovic puolustuslinjaan.

Yksi mahdollinen paluumuuttaja on oma kasvatti Thomas Mäkinen. 20-vuotias poikamaajoukkueistakin tuttu pelaaja siirtyi 2016 Italian kolmannelle sarjatasolle Renateen, mutta vastuuta ei ole tullut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt