Jesse Torniaiselle ja kolmelle muulle HIFK:n futiskannattajalle vankeustuomioita pahoinpitelystä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Jesse Torniaiselle ja kolmelle muulle HIFK:n futiskannattajalle vankeustuomioita pahoinpitelystä

Neljä HIFK:n kannattajaa on tuomittu vankeusrangaistuksiin pahoinpitelystä.

Tunnettu uusnatsi Jesse Torniainen on tuomittu 50 päivän vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä. Torniainen mukiloi järjestyksenvalvojia Tampereen Ilveksen ja HIFK:n välisen jalkapallo-ottelun puoliajalla.

8.11.2017 14:42

Miehet pahoinpitelivät järjestysmiehiä Tampereen Ilveksen ja HIFK:n välisen jalkapallo-ottelun puoliajalla toukokuussa 2015.

Yksi tuomituista on tunnettu uusnatsi Jesse Torniainen. Videolta näkyy, kun Torniainen lyö järjestyksenvalvojaa nyrkillä päähän. Oikeudessa Torniainen kiisti pahoinpitelyn.

Torniaisella on rankka rikosmenneisyys entuudestaan, pitkälti toistakymmentä tuomiota eri rikoksista. Siitä syystä syyttäjä vaati hänen tuomioonsa koventamisperustetta.

Viime vuoden syyskuussa Torniainen aiheutti hyppypotkullaan 28-vuotiaan miehen kuoleman Helsingin Asema-aukiolla. Hän sai teostaan kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Torniainen on vapaalla jalalla, koska juttu on menossa hovioikeuden käsittelyn.

Torniainen tuomittiin 50 päivän vankeusrangaistukseen. Tuomio on ehdoton. Torniainen sai tuomioonsa paljousalennusta. Tuomiota kohtuullisti se, että hänellä on paljon tuomioita entuudestaan.

Oikeus totesi, että ilman kohtuullistamista Torniaisen tuomio olisi ollut noin 5 kuukauden mittainen. Nyt tuli 50 päivää.

Tampereella Tammelan stadionilla tapahtuneeseen tappeluun osallistui kolme muutakin HIFK:n kannattajaa. Heidät tuomittiin 3–4 kuukauden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Osa syytetyistä myönsi pahoinpitelyn. Yhden vastaajan mukaan järjestyksenvalvojat aloittivat itse tappelun.

– Järjestyksenvalvoja oli aika aggressiivinen. Itse aloitti tönimällä, väitti syytetty oikeudessa.

Oikeudessa katseltiin tapahtumasta kuvattuja videoita.

– Ei näy, että järjestyksenvalvojat käyttäisivät tarpeetonta väkivaltaa, syyttäjä sanoi.

Syyttäjän mielestä kahakka oli HIFK:n kannattajien syytä.

– Tarkoitushakuisesti konfliktiin hakeudutaan, syyttäjä sanoi.

Käräjäoikeus toteaa, että tuomittujen nimenomaisena tarkoituksena oli aiheuttaa järjestyshäiriötä jalkapallo-ottelussa.

– Vastaajien menettelyä on pidettävä hyvin moitittavana ottaen huomioon sen vaikuttimet ja tarkoituksellisuus, mikä ankaroittaa tuomittavia rangaistuksia, oikeus toteaa päätöksessään.

Korjaus klo 14.48: Torniaisen tuomio on ehdoton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?