Veikkausliiga

Nyt halutaan välttyä käsirysyltä – Hongan ja HIFK:n karsintaotteluun lisätään turvatoimia: ”Vahvempi aitamekanismi”

Julkaistu:

LIIGAKARSINTA
Tapiolan urheilupuistossa halutaan keskiviikkona välttyä Ykkösen päätöskierroksen ottelussa nähdyiltä ongelmilta.
Turun Palloseura varmisti Ykkösen voiton ja nousun Veikkausliigaan toissa viikonloppuna, kun se ylsi Honkaa vastaan 1–1-tasapeliin Espoossa. Tuon pelin jälkeen puhuttivat turvatoimet, koska turkulaisten kannattajat päätyivät käsirysyyn kotijoukkueelle hurranneiden katsojien kanssa.

Keskiviikkona Espoon Tapiolassa pelataan karsintaottelu Veikkausliigaan noususta Hongan ja liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen HIFK:n välillä. Koska HIFK:n kannattajat ovat aiheuttaneet usein päänvaivaa otteluiden turvallisuudesta ja katsomoturvallisuudesta vastaaville tahoille, keskiviikon ottelun edellä on tehostettu turvatoimia.

– Turvajärjestelyjä on suunniteltu yhdessä Palloliiton, järjestyksestä vastaavan yrityksen (Paristo Oy) ja poliisin kanssa, Hongan general manager Hexi Arteva taustoittaa.

Vahvempaa aitaa

Artevan mukaan myös HIFK:n kannattajaryhmän yhteyshenkilö on osallistunut turvatoimien valmisteluun. Tähtirintojen kannattajat sijoitetaan katsomoissa samalla alueelle, jossa turkulaiset olivat puolitoista viikkoa sitten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Alue on sama, mutta nyt katsomon ja kentän väliin laitetaan vahvempi aitamekanismi, Arteva sanoo.

Liikennejärjestelyissä toimitaan samalla tapaa kuin TPS-ottelussa.

– Urheilupuistontie laitetaan poikki ottelun ajaksi, jotta sisääntuloalue saadaan rauhoitetuksi, Arteva sanoo.

Poliisi ei kommentoi

Jalkapallo-ottelun kanssa samalla kellonlyömällä alkaa viereisessä Tapiolan Urheiluhallissa Espoo Unitedin ja Tampereen Pyrinnön välinen miesten Korisliigan ottelu.

– Siihen peliin pääsee pohjoisempaa reittiä, Arteva ohjeistaa.

Hongan otteluun on myyty noin 1 700 lippua. Kapasiteetti on 3 500, mutta aivan siihen tuskin päästään keskiviikkona.

– TPS-ottelussa olisimme myyneet 8 000 lippua, mutta nyt on kyseessä kaksiosaisen karsinnan avausosa ja ajankohta on keskellä viikkoa, joten odotamme noin 3 000 katsojaa, Arteva sanoo.

Ilta-Sanomat yritti maanantaina saada Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kommentteja ottelun turvatoimiin liittyen, mutta tapahtuman viestinnästä vastaava rikoskomisario pyysi kysymykset sähköpostilla ja lupasi vastaukset tiistain aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt