Uransa päättävä TPS:n ikoni liikuttui noususta: ”Tähän on hieno lopettaa” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Uransa päättävä TPS:n ikoni liikuttui noususta: ”Tähän on hieno lopettaa”

Mikko Hyyrynen ripustaa nappulakengät naulaan 39-vuotiaana.

Mikko Hyyrynen (oik.) lopettaa pelaajauransa nousujuhliin.

21.10.2017 18:00

Nousu Veikkausliigaan sai TPS:n 39-vuotiaan hyökkääjäkonkarin Mikko Hyyrysen vähäsanaiseksi. TPS nousi 82. minuutilla 1–1-tasapeliin Honkaa vastaan Ilari Mettälän toimesta Espoossa ja varmisti nousun kolmen vuoden Ykkösessä pelaamisen jälkeen. Honka jatkaa kautta liigakarsinnassa.

– Ihan helvetin hieno fiilis! Tähän on hieno lopettaa, Hyyrynen tunnelmoi tuoreeltaan pelin päätyttyä.

Reilu viikko sitten TPS ilmoitti seuraan kaudeksi 2002 saapuneen Hyyrysen lopettavan uransa tähän kauteen, kävi nousutaistelussa miten kävi.

Onko nyt ihan varmaa, että ura oli tässä?

– On, on. Kyllä se nyt loppuu. Tähän on hyvä lopettaa, liikuttunut Hyyrynen vastasi päättäväisenä.

– Ei tästä ole kuin puolitoista viikkoa, niin tulee 40 mittariin. Hienoin päätös on siinä, hän jatkoi.

Hyyrynen on jatkossakin TPS:n mies, vaikka ei edustusjoukkueessa pelaakaan. Hän toimii ensi kaudellakin Palloseurassa päävalmentaja Mika Laurikaisen apuluotsina ja työskentelee turkulaisseuran juniorivalmennuspäällikkönä.

Hyyrynen on omimmillaan saadessaan pallon suojaukseen ja kaksinkamppailuissa. Hän on pelaaja, joka on piikki vastustajan lihassa. Hyyrystä vastaan pääsee harvemmin helpolla, vaikka ikää onkin mittarissa konkaritason verran.

TPS:n kannattajat ryntäsivät kentälle nousun varmistuttua.

Myös Hongan pettynyt päävalmentaja Vesa Vasara jakoi kehuja lappeenrantalaissyntyiselle Hyyryselle tämän hienosta urasta ja päivän peliesityksestä.

– Suurella todennäköisyydellä huippu-urheilija pystyy pelaamaan vieläkin noin hyvällä tasolla. Sen lisäksi tuollainen johtohahmo tuollaisessa joukkueessa. Oli varmasti yksi niistä suurista tekijöistä, että Tepsi pystyi tänään voittamaan ja pelaamaan tuollaisen sarjan kuin he pelasivat, Vasara sanoi ja lisäsi:

– Ei muuta kuin onnea siirtymiseen uusille urille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?