Satoja kannattajia vyöryi kentälle, TPS:n valmentaja säikähti – ”Tiesin, että se maali tulee sieltä” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Satoja kannattajia vyöryi kentälle, TPS:n valmentaja säikähti – ”Tiesin, että se maali tulee sieltä”

Mika Laurikaisen pitkä työ Turussa palkittiin liiganousulla.

Mika Laurikainen auttoi TPS:n takaisin Veikkausliigaan.

21.10.2017 17:48

Turun Palloseura palaa Veikkausliigaan vuosien korpivaelluksen jälkeen. 1–1-tasapeli Honkaa vastaan Espoossa varmisti turkulaisseuran paluun pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Honka hallitsi peliä pitkään, mutta TPS sai tasoitusosuman Ilari Mettälän kaukolaukauksesta 82. minuutilla.

– Tiesin, että se maali tulee sieltä. Honka oli ehkä vähän liikaakin niskan päällä ensimmäisellä jaksolla, mutta tilanne oli hallinnassa, valmentaja Mika Laurikainen kehui omiaan.

Turkulaisseuran kanaattajat valtasivat kentän kahdesti sankoin joukoin. Ensimmäinen kentänvaltaus tuli Mettälän tasoitusmaalin jälkeen, toinen päätösvihellyksen jälkeen. Vuosien turhautuminen alasarjoissa purkautui hetkessä.

– Kyllä vähän säikähdin, kun porukka lähti vyörymään kohti. Mutta ihan hyvin se lopulta meni, Laurikainen kertoi Tapiolan stadionin nurmella tervehtiessään onnittelijoita.

Nousu on juuri valmentaja Laurikaiselle erityisen maukas. Turkulainen valmentaja luotsasi TPS:aa ensi kerran 2001–03 ja palasi vuonna 2014. Paluukausi päättyi nuoren joukkueen kanssa putoamiseen, mutta kokenut valmentaja jäi seuraan ja rakensi uuden nousun pala palalta.

– Olen todella ylpeä koko joukkueesta. Osoitimme upeaa taistelutahtoa ja sisua tänään – ja koko kaudella. Nousu antaa meille myös huomattavasti paremmat edellytykset kehittää toimintaamme. Emme ole ensi kaudella liigan kallein joukkue, mutta kilpailukykyisiä olemme varmasti.

Hongan kausi ei pääty vielä. Pelit jatkuvat liigakarsinnassa. Vastaan tulee joko HIFK tai PS Kemi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?