Veikkausliiga

Panokset nousevat Veikkausliigassa: HIFK jahtaa kiivaasti PS Kemiä, FC Lahti tähtää kovaan temppuun HJK:ta vastaan

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigan kauden kolmanneksi viimeinen kierros pelataan loppuun maanantaina.
IS nostaa illan kolmesta ottelusta esiin kolme kuuminta pointtia.

1) Jatkuuko HIFK:n vimmattu takaa-ajo?

Sunnuntaista vaikutti tulevan HIFK:n kannalta varsin murheellinen, kun helsinkiläisseuraa kolme pistettä edellä sarjataulukossa vaiheessa ollut PS Kemi johti SJK:ta kotonaan jo 3–1 toisella jaksolla.

SJK nousi kahden maalin takaa tasoihin tulokseen 3–3 päättyneessä ottelussa. Se oli HIFK:lle todella tärkeä asia, koska voitolla Kemi olisi painellut jo kuuden pisteen karkumatkalle. Nyt ero stadilaisiin on neljä pistettä, kun HIFK:lla on peli vähemmän pelattuna kuin kemiläisillä.

Maanantaina HIFK pelaa ottelumäärät tasoittavan pelinsä Turussa Interiä vastaan. Punapaidat lähtevät Kupittaalle kahden ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussaan HIFK voitti juuri Kemin kotonaan murskaavin lukemin 4–0.
Katseet kiinnittyvät tänään HIFK:n kokeneeseen hyökkääjään Juho Mäkelään tämän huiman maalivireen ansiosta. ”Kirurgi” on tehnyt kauden kuudesta liigamaalistaan peräti neljä kolmessa viime pelissä. Maali Interiä vastaan tarkoittaisi verkkojen venyttämistä neljässä peräkkäisessä ottelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

HIFK:n voitto illan pelistä toisi entistä kovempaa painetta Kemin suuntaan. HIFK viimeiset ottelunsa kotonaan SJK:ta ja vieraissa FC Lahtea vastaan. Kemi vierailee ensi perjantaina Tampereella Ilveksen luona ja pelaa päätöskierroksella kotonaan toista mitalikandidaattia KuPSia vastaan.

2) Nähdäänkö HJK:n ja FC Lahden välillä vieläkään maalia?

Suomen mestaruuden jo pari kamppailua sitten varmistanut HJK ja sen vastustaja FC Lahti lähtevät Helsingissä pelattavaan kamppailuun täysin erilaisista tilanteista.

HJK on Suomen cupin finaali mukaan lukien jo yhdeksän ottelun voittoputkessa. Klubin nollapeliputki on kestänyt jo neljä peliä putkeen. Vahvan kauden pelannut FC Lahti on hävinnyt kaksi viime peliään yhdellä maalilla ja voittanut viimeksi kolme peliä sitten.
Klubin ja tämän hetken sarjanelosen Lahden tämän kauden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet maalittomasti. Nähtäväksi jää, jatkuuko maalittomuus tänään.

HJK:n pitäminen nollilla kauden kaikissa otteluissa olisi Lahdelta kova temppu. Edellisen kerran Klubi on jäänyt maaleitta 14. elokuuta kotiottelussaan RoPSia vastaan. Sen jälkeen mestari on viimeistellyt kahdeksassa sarjapelissään 21 maalia.

3) Varmistuuko JJK:n odotettu putoaminen?

JJK:n putoaminen sarjatasoa alemmas Ykköseen saattaa varmistua maanantai-iltana. Jos täksi kaudeksi liigatasolle palannut jyväskyläläisjoukkue ei voita IFK Mariehmania kotonaan, tippuminen sinetöityy.

Pelkkä voittokaan ei välttämättä riitä pitämään JJK:n hyvin niukkoja säilymishaaveita hengissä. Jos kettupaitoja kahdeksan pistettä edellä oleva HIFK voittaa samaan aikaan pelattavan ottelunsa Interiä vastaan Turussa, piste-ero venyy JJK:n saavuttamattomaksi.
Vaikka JJK voittaisi ja HIFK häviäisi, joukkueiden ero olisi silti peräti viisi pistettä ennen kahta viimeistä kierrosta. JJK:n pitäisi säilyäkseen voittaa KuPS ja VPS sekä toivoa HIFK:n tappioita.

Vaikuttaa siltä, että edessä on koko kauden jumbona olleen JJK:n kannalta täysin mahdoton tehtävä. Vain ihme pitäisi seuran liigakartalla.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt