Kaksi tasapeliä takana – miten käy nyt? Seuraa näitä asioita IFK Mariehamn–SJK -ottelussa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kaksi tasapeliä takana – miten käy nyt? Seuraa näitä asioita IFK Mariehamn–SJK -ottelussa

IFK Mariehamn ja SJK iskevät yhteen Ahvenanmaalla sunnuntain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. IS nostaa pelistä esiin kaksi pointtia.

IFK Mariehamn ja SJK kohtaavat Maarianhaminassa sunnuntaina.­

1.10.2017 8:27

1) Taasko tasapeli?

IFK Mariehamn ja SJK ovat pelanneet tällä kaudella kaksi tasapeliä. Toukokuun lopulla tulostaululla oli Seinäjoella lukemat 1–1, elokuussa Maarianhaminassa nyhjättiin maaliton kamppailu.

Tänään nähdään, päädytäänkö myös kolmannessa kohtaamisessa tasatulokseen. SJK on IFK:ta vain kaksi pistettä perässä, kun viisi kierrosta on jäljellä. Molemmilla on sauma yltää vielä eurocup-sijoille, jos loppukausi sujuu vahvasti.

Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä 11 kertaa. Peleistä viisi on päättynyt SJK:n voittoon ja neljästi on pelattu tasan.

2) Piristyykö IFK kotikentällään?

Keskiviikkona Helsingin Töölössä nähtiin vaisu IFK Mariehamn. ”Grönvitt” ei pystynyt laittamaan kampoihin mestaruuden 1–0-voitolla varmistaneelle HJK:lle.

Näytti siltä, ettei IFK useimmiten edes yrittänyt pistää hanttiin peliä hallinneelle kotijoukkueelle. Vierailla oli pari hyvää maalipaikkaa, mutta paljon muuta positiivista vihreissä paidoissa pelanneelle ryhmälle ei käteen jäänyt. IFK puolusti tapansa mukaan tiiviisti, mutta ilman maalivahtinsa Marc Nodqvistin muutamaa huippupelastusta joukkue olisi poistunut pukukoppiin rökäletappio niskassaan.

Päävalmentaja Peter Lundbergin on syytä toivoa joukkueensa pelaavan huomattavasti aktiivisemmin SJK:ta vastaan. Todennäköistä onkin, että kotipeliinsä viime kauden mestari lähtee hieman erilaisella taktiikalla. Helsingissä IFK kyttäsi puhtaasti vastaiskuja eikä juuri prässännyt Klubia.

SJK:lta ovat pelikiellossa keskikentän keskustan Johannes Laaksonen ja alakerran Marc Vales. Toppari Joel Meron sekä keskiakselin luottomiehen Mehmet Hetemaj’n pelaaminen on todennäköistä, mutta ei varmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?