Veikkausliiga

HJK:n ei tarvitse olla huolissaan, jos japanilaistähti lähtee – ”Tämän piti olla helppo peli, ja niin se olikin”

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Filip Valencic oli jälleen pelipäällä ex-seuraansa vastaan. Hän on HJK:n pelin avain ensi kaudella, kirjoittaa Janne Oivio.
HJK juhli tuoretta Suomen mestaruuttaan tyrmäämällä PS Kemin 4–0. Klubin olisi pitänyt tehdä liuta enemmän osumia, mutta Akseli Pelvas tärväsi jälleen pilkun, ja peliä alusta asti dominoinut Klubi nautiskeli maalipaikoissa liiankin kanssa.

Klubi ansaitsee kuitenkin hatunnoston esityksestään. Mestaruus varmistui keskiviikkona, eikä ollut lainkaan salaisuus, että keskiviikon ja torstain välinen yö meni juhliessa. Ja vähän päällekin.

– Torstaina oli vielä... no semmoiset pienet juhlat, kymppipaikan tähti Filip Valencic naureskeli ottelun jälkeen.

– Tänään on sitten isommat bileet ja kauden jälkeen ne isoimmat!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valencic ei ole koskaan urallaan voittanut mestaruutta. Eikä liioin cupejakaan, tosin hän ei saanut pelata HJK:n paidassa edustettuaan aiemmin cupissa juuri PS Kemiä.

Valencic oli kentän hahmo. Hän teki voiton sinetöineen toisen osuman komealla kaukolaukauksella ja syötti hienosti Ousman Jallow’n viimeistelemän 3–0-osuman. Valencic kiersi maalivahdin, mutta jätti laukomisen sijaan maalinteon Jallow'lle. Valmentaja Mika Lehkosuo käytti valtaosan lehdistötilaisuudesta slovenialaisen kehumiseen.

– Iso hatunnosto Filipille. Hän taistelee maalikuninkuudesta ja silti syötti tyhjään maaliin ”Ossille”. Melkein tuli tippa linssiin minulla, koska se oli iso uhraus ja näyttö, että oma itsekkyys ja etu ovat täysin poissa. Hän pelasi joukkuekaverille. Hieno teko, Lehkosuo ylisti.

Lehkosuolla on paljon syytä tyytyväisyyteen. Joukkueen asenne oli kohdillaan pelissä, jossa panokset olivat Klubille pienet. Valencic näytti jälleen, että hän on huippupelaaja Veikkausliigassa. Samalla HJK:n ei tarvitse stressata yhtä pahasti Atomu Tanakan tilannetta. Japanilaistaiturin sopimus päättyy, eikä hänen jatkostaan ole tietoa.

”Atom” on kotiutunut hyvin vasemmalle laidalle kun Valencic pelaa kymppipaikalla, heidän yhteispelinsä on kaunista ja tehokasta. Silti nyt HJK:ssa tiedetään, että Atomun lähtö ei olisi samanlainen kuolinisku kuin esimerkiksi hänen viime kauden loukkaantumisensa. Valencic on enemmän kuin kyvykäs korvaaja. Hän on maalintekijänä huomattavasti Atomia tasaisempi ja pelintekijänä yhtä oivaltava. Toimittajana arvostan myös hänen suorapuheisuuttaan. Hän ei kaunistellut ex-seuransa kohtaamista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä ei ollut kovin vaikea peli. Rehellisyyden nimissä ei sen pitänytkään olla.

Valencicin sopimusta on jäljellä ensi kausi, ja HJK:lla on optio kaudesta 2019. Slovenialainen pyörittelee päätään tyytyväisenä. Viime kaudella hän tuli Suomeen Kemiin vammojen jäljiltä huonossa kunnossa ja pelasi heikosti. Hän lupasi talvella Kemin johdolle olevansa huippukunnossa ja sai uuden sopimuksen. Eikä mennyt aikaakaan, ennen kuin HJK jo osti hänet Helsinkiin. Nyt putoamistaistelun sijaan hän paitsi juhlii mestaruutta, hän myös voi asettaa jo katseensa kohti isompia tavoitteita. Ensi kausi menee vielä HJK:ssa, mutta ura, joka oli pari vuotta pahassa alamäessä osoittaa taas ylöspäin.

Kemi joutuu hikoilemaan, sillä se vierailee maajoukkuetauon jälkeen uudestaan Helsingissä. Silloin vastassa on HIFK, ja jos punapaidat voittavat, on Kemi vaarassa joutua liigakarsintaan. Joukkueen otteissa oli hieman samaa kuin viime kauden lopussa. Kemi näytti varmistaneen liigapaikkansa jo hyvissä ajoin, ja pelaajien selät suoristuivat täysin. Päävalmentaja Jari Åhman latasikin suoraan, että suurta osaa joukkueesta ei tuolloin enää kiinnostanut. Onko taas syytä huoleen?

– Nyt pitää analysoida, keitä kiinnostaa pelata ja keitä ei, Åhman paukautti pelin jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt