Kuinka paljon mestaruuden varmistaneen HJK:n kokoonpano muuttuu? Kolme pointtia Veikkausliigan lauantain kierroksesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kuinka paljon mestaruuden varmistaneen HJK:n kokoonpano muuttuu? Kolme pointtia Veikkausliigan lauantain kierroksesta

Veikkausliigassa pelataan lauantaina kolmen ottelun kierros. IS nostaa kello 17 alkavista peleistä esiin kolme pointtia.

HJK:n luotsi Mika Lehkosuo tehnee muutamia muutoksia mestaruuden jo vieneen Klubin kokoonpanoon. Kuvassa tyytyväinen Lehkosuo ja HJK:n puolustaja Rafinha mestaruuden ratkettua keskiviikkoiltana.­

30.9.2017 10:41

1) Tuleeko HJK:n kokoonpanoon isoja muutoksia?

HJK varmisti keskiviikkona seurahistoriansa 28:nnen Suomen mestaruuden, kun se voitti kotikentällään viime kauden mestarin IFK Mariehamnin vahvan esityksen jälkeen 1–0. Mestaruuteen olisi riittänyt pistekin.

Klubin päävalmentajan Mika Lehkosuon ottelun jälkeisistä puheista oli pääteltävissä, että loppukauden aikana kentällä nähdään vähemmälle peliajalle jääneitä sekä todennäköisesti myös muutama liigadebytantti. Ei olisi ihme, jos Klubin avauskokoonpanoon tulisi muutama muutos PS Kemiä vastaan.

Maaliin saattaa illalla hyvinkin hypätä kakkosveskari Markus Uusitalo, keskikentälle nigerialainen Vincent Onovo ja kotimaan lupaus Lucas Lingman, kärkeen gambialainen Ousman Jallow.

Reservijoukkue Klubi 04:ssä kuluvalla kaudella pelanneita nuoria lupauksia tuskin vielä nähdään kokoonpanossa montaakaan, sillä ”Nollanelonen” pelaa vain muutamaa tuntia aiemmin Joutsenossa Kultsua vastaan.

Klubilla on yhä teoreettinen mahdollisuus päästä Kakkosen nousukarsintoihin parhaana lohkokakkosena, mutta käytännössä mahdollisuudet siihen ovat hatarat.

2) Ilveksellä mahdollisuus nousta kunnolla kärkikahinoihin

Tampereella väännetään lauantaina tärkeistä pisteistä. Isäntäjoukkue Ilves on vain kolmen pisteen päässä vierailijajoukkue FC Lahdesta.

Tätä peliä Ilveksellä ei ole varaa hävitä. Voitolla sarjakolmonen Lahti karkaisi jo kuuden pisteen päähän neljä kierrosta ennen loppua. Tasapelikään tuskin liikaa kissapaitoja tyydyttäisi, varsinkin, kun Lahden ja KuPSin maalierot ovat reilusti paremmat.

Kaksi kauden aiempaa keskinäistä peliä ovat olleet tasaisia vääntöjä. Ensimmäinen peli päättyi 1–1, toinen maalittomaan tasapeliin.

Kuhnuriryhmä tarvitsee voiton, jos se haluaa ottaa perjantaina Interin kukistaneen KuPSin kiinni. KuPS on kolme pistettä edellä pelin enemmän pelanneena.

3) Varmisteleeko RoPS sarjapaikkaansa?

RoPSilla on tänään sauma varmistella sarjapaikkaansa ensi kaudeksi, jos se voittaa kotonaan JJK:n.

Voitolla RoPS nousisi 35 pisteeseen, kun neljä kierrosta olisi pelaamatta. Toiseksi viimeisenä oleva HIFK voi parhaimmillaan saada kasaan 37 pistettä, jos se voittaa kauden loput ottelut. JJK voisi nousta illan tappion jälkeen ylimmillään vain 31 pisteeseen.

Tuli RoPSille voitto tai ei, yhdeksäntenä olevan rovaniemeläispoppoon sarjapaikka vaikuttaa jo lähes varmalta. Eero HIFK:hon on seitsemän pistettä. Voitto JJK:ta vastaan toisi luultavasti aavistuksen helpottuneisuutta RoPSin loppukauden otteisiin.

Artikkelia korjattu 30.9 kello 12:13. Ilveksen ja FC Lahden välinen ottelu pelataan Tampereella eikä Lahdessa, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?