Seuraikoni jäi ilman jatkosopimusta – turkulaisseuran kannattajat pohtivat protestia - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Seuraikoni jäi ilman jatkosopimusta – turkulaisseuran kannattajat pohtivat protestia

Henri Lehtosen jääminen ilman jatkosopimusta Interissä ihmetyttää turkulaisseuran kannattajia.

Henri Lehtonen saa lähteä Interistä ensi kuussa.­

29.9.2017 14:10

Turun Interin seuraikoni Henri Lehtonen ilmoitti tiistaina Facebook-tilillään saaneensa tiedon siitä, ettei hän saa jatkosopimusta kasvattiseuraansa ensi kaudeksi.

Ennen tätä vuotta Lehtonen, 37, toimi kymmenen kautta putkeen joukkueen kapteenina. Hän on pelannut seurassa 16 pääsarjakauden aikana huimat 357 liigaottelua.

Lehtonen on pelannut Interin edustuksessa vuodesta 1998 lähtien ja nostanut kipparina mestaruuspokaalit niin Veikkausliigassa kuin cupissakin. Vasemmalla laidalla joko laiturina tai puolustajana viihtyvä Pänä debytoi liigatasolla kaudella 2000.

– Itselleni tämä uutinen tuli yllättäen ja se oli jotain, jota en osannut odottaa tässä vaiheessa uraani, Lehtonen kertoi päivityksessään.

Seuralegendan jääminen ilman sopimusta on herättänyt närää Kupittaalla. Ilta-Sanomat tavoitti Interin kannattajaryhmän Ultraboyzin edustajan Risto Nummelan sähköpostilla. Nummela avasi omia ja fanien tuntemuksia Lehtosen yllätystilannetta kohtaan.

– Jo vuosi sitten, kun ”Pänä” sai vain vuoden jatkosopimuksen, oli aistittavissa tai oikeastaan pelättävissä, ettei jatkoa irtoa helposti tuleville vuosille. Sitten kun Shefkin (entinen päävalmentaja Shefki Kuqi) aikana ei paljoa peliaikaa herunut ja kentälle päästyään pelituntumaa ei oikein heti löytynyt, kutsui penkki. Näistä seikoista johtuen oli helppo vetää johtopäätös – väärä sellainen – että pelaajan taantuminen johtuu ikääntymisestä, Nummela selitti.

Yksi kovakuntoisimmista

IS haastatteli torstaina useita Veikkausliigan pelaajia Lehtosen tilanteeseen liittyen. Myös pelaajien puolelta tuli selväksi, ettei Lehtosen uran jatkuminen ole ainakaan kiinni fysiikan riittävyydestä. Muun muassa toinen Interin pelaajakonkari Ari Nyman, 33, kertoi Lehtosen olevan yksi Interin kovakuntoisimmista pelaajista.

Nummelan mielestä Lehtonen olisi ansainnut ilman muuta jatkosopimuksen.

– Hän ansaitsisi saada jatkoa upealle uralleen. Noin kokenut pelaaja varmaan osaa itse päättää lopettamisajankohdan. Tyylikästä seuralta olisi ilmoittaa sitten joskus, että hänet olisi valittu seurassa muihin tehtäviin ja että peliura tulee päätökseen omasta tahdosta. On paljon kannattajia, joiden koko elinajan Pänä on ollut mukana joukkueessa, Nummela kertoi.

Henri Lehtonen pelasi Interissä mestaruusvuonna 2008.­

Suuriin odotuksiin nähden varsin heikkoa kautta pelaava Inter pelaa tänään kotonaan KuPSia vastaan. Vielä on epävarmaa, aikovatko fanit protestoida Lehtosen tapausta illan ottelussa.

– Asiasta varmaan keskustellaan ennen peliä ja päätetään mahdollisesta protestista, Nummela kertoi.

Lehtonen on jäänyt tällä kaudella Interissä vähälle vastuulle. Peliaikaa on kertynyt 14 ottelussa 27:stä. Edellisen kerran turkulainen pelasi täydet minuutit 10. elokuuta vieraspelissä FC Lahtea vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?