Läpimurtopelaaja kertoo HJK:n tekemästä tärkeästä muutoksesta – ”Se näkyy katsomoon asti” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Läpimurtopelaaja kertoo HJK:n tekemästä tärkeästä muutoksesta – ”Se näkyy katsomoon asti”

HJK:ssa runkopelaajaksi noussut Sebastian Dahlström oli jättää jalkapallon vain muutama vuosi takaperin.

28.9.2017 13:28

Lähes viisi vuotta sitten Sebastian Dahlström päätti pitää tauon jalkapallosta ja panostaa täysillä salibandyyn. Tuolloin HJK:n A -ja B-junioreissa pelannut Dahlström valittiin salibandyssa Suomen U19-maajoukkueleirillekin, ja "Dale" halusi kokeilla reikäpallon parissa.

2014 Dahlström tuli toisiin ajatuksiin ja palasi HJK:n A-junioreihin. Loppu on jo historiaa.

Keskiviikkona hänestä tuli tuore tuplamestari, kun Suomen cupin voiton lauantaina Seinäjoella ottanut HJK varmisti historiansa 28:nnen Suomen mestaruuden voitolla IFK Mariehamnista. Mestaruus on Dahlströmille uran ensimmäinen.

Katso jutun alusta olevalta videolta Suomen mestaruuden HJK:lle tuoneen IFK Mariehamn -ottelun huippuhetket.

Vielä muutama vuosi sitten Dahlström, 20, ei olisi osannut kuvitellakaan olevansa nykyisessä tilanteessaan: Klubin runkopelaaja, hallitseva cupin voittaja ja Suomen mestari, joka kuuluu myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

– En silloin ajatellut tämän olevan mahdollista. Sieltä ollaan kuljettu aika hyvä matka Nollanelosen (HJK:n reservijoukkue Klubi 04) kautta liigajengiin. Nyt pari kautta tässä, ja tämä kruunaa sen työnteon ja ajan minkä on laittanut tähän hommaan. Ei tämä ilmaiseksi ole tullut! Paljon hikeä on vuodatettu. Säbän jälkeen on ollut sellainen motivaatio tähän työntekoon, ettei mitään rajaa, Dahlström linjasi.

Anthony Annan (keskellä) ampui mestaruuden sinetöineen maalin.­

Tällä kaudella läpi lyönyt keskikenttämies pelasi vakuuttavasti mestaruuden varmistaneessa ottelussa. Dahlströmiä rikottiin usein, kun vierasjoukkue IFK ei pysynyt nuorukaisen perässä.

– Pelasin ihan hyvin. Siitäkin on hyvä fiilis ja sitten mestaruus, Dahlström hymyili.

Hän tuntee menneensä tälläkin kaudella eteenpäin jokaisella osa-alueella. Dahlström kertoi ymmärtävänsä peliä paremmin ja tekevänsä parempia ratkaisuja.

Nopea kehittyminen ei ole ihme. Viime vuonna Dahlström pelasi Mika Lehkosuon alaisuudessa 21 ottelussa, joista 16 avauksessa. Kautta on jäljellä vielä viisi peliä, mutta viime vuoden määrät ovat jo ylittyneet.

– Mikäs tuossa on pelatessa tuollaisessa joukkueessa. Aika helppo pelata, kun jätkät ovat vieressä niin hyviä ja pystymme olemaan lähes koko ajan pallossa, hän sanoi vaatimattomana.

HJK täysin ylivoimainen

Kuluva kausi on ollut HJK:lta loistoesitys, vaikka europelit päättyivätkin jo varhain. HJK:hon noin 11-vuotiaana Helsingin Palloseurasta tullut Dahlström painottaa ehjässä kokonaisuudessa harjoituskautta. Silloin luotiin pohja niin fyysisesti kuin taktisesti, ja työnteko on jatkunut siitä aina tähän päivään saakka.

Pelkästään siitä Klubin menestys ei kuitenkaan hänen mukaansa johdu.

Sebastian Dahlström on noussut HJK:lle tärkeäksi pelaajaksi tällä kaudella.­

– Olemme kiinnittäneet paljon huomiota joukkuehenkeen: keitä jätkiä tuossa on ja miten tulemme toimeen toistemme kanssa. Veikkaan, että se näkyy katsomoonkin asti, että meillä on aika kivaa pelata toistemme kanssa, kauden 2019 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen HJK:n kanssa kesällä solminut Dahlström selitti.

– Kukaan ei pelaa itselleen tässä joukkueessa. Pelaamme tälle joukkueelle ja yhdessä. Silloin myös tulee ihan eri tavalla tulosta.

Myös uusien pelaajien on helpompi tulla sisään joukkueeseen, kun eri kuppikuntia ei ole. Sama pätee Klubi 04:stä edustuksen mukaan tulevien talenttien kohdalla.

HJK:n aiempaa parempi yhteisöllisyys oli aistittavissa mestaruuden hetkellä niin pukukopin ulkopuolelta kuin kentällä. Suomen suurimman seuran pelaajat viettävät aikaa yhdessä pelikentän ulkopuolellakin. Tällä kaudella se on tuottanut tulosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?