HJK:n tähtipelaajan jatko ilmassa – Klubi aikoo vahvistaa valmennustiimiä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n tähtipelaajan jatko ilmassa – Klubi aikoo vahvistaa valmennustiimiä

HJK:n ensi kauden suunnitelmat ovat pitkälti valmiina.

Tanaka on viimeistellyt tällä kaudella kolme liigamaalia.­

22.9.2017 16:47

Japanilainen taituri Atomu Tanaka hurmaa nyt kolmatta kautta HJK:n keskikentällä. Puolentoista viikon kuluttua kolmekymppisiään viettävän tähtipelaajan jatko on kuitenkin auki.

HJK on tarjonnut Tanakalle jatkosopimusta, mutta Ilta-Sanomien tietojen mukaan japanilaispelaajan jatko on hyvin epävarmalla pohjalla. Kesällä Tanakan lähtö näytti lähes varmalta, mutta neuvottelut ovat jatkuneet syksyllä.

– Olemme tarjonneet jatkoa Atomulle, mutta on joitain asioita, jotka ovat vain pelaajan päätettävissä, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo IS:lle.

HJK:n toivetta jatkosopimuksesta pönkittää se, että Tanaka perheineen viihtyy Suomessa erinomaisesti.

Muun muassa Thomas Dähnen, Vincent Onovon, Ousman Jallow’n ja Akseli Pelvaksen sopimukset päättyvät tähän kauteen, samoin Rasmus Schüllerin lainasopimus. Lisäksi Klubilla on optiot Rafinhaan sekä Ville Jalastoon. Riihilahti suostuu sanomaan vain, että on useita pelaajia, joiden kanssa on keskusteltu jatkosta.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo solmi vuonna 2015 jatkosopimuksen, joka kestää kauden 2018 loppuun. Helsingin Sanomat uutisoi keväällä, että kontrahtia lyhennettiin vuodella tämän kauden loppuun. HJK tai Lehkosuo eivät ole kommentoineet valmentajan sopimustilannetta.

Mika Lehkosuo on HJK:n päävalmentaja.­

Ainoa selvä asia on, että HJK:n piti parantaa peliään viime kaudesta, ja Lehkosuon valmennustiimin tulokset ovat olleet vakuuttavia. HJK on uusinut ilmeensä pelillisesti tällä kaudella ja johtaa Veikkausliigaa 16 pisteen turvin. Mestaruus varmistuisi voittamalla seuraava liigaottelu. Lauantaina HJK pelaa Suomen cupin voitosta.

– Edustusjoukkue on parantanut toimintaansa tällä kaudella. Identiteetin ja esimerkiksi roolituksen punainen lanka vastaa nyt paremmin seuran strategiaa ja on seuran näköistä. Vielä on kaikilla toki paljon petrattavaa, Riihilahti kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan seuran ensi kauden suunnitelma on liki valmis. Toiminnan ja joukkueen rakentaminen on pitkällä. Seura tiedottaa valmentaja- ja pelaajasopimuksistaan seuraavan parin viikon aikana. Riihilahden mukaan seura aikoo joka tapauksessa vahvistaa valmennustiimiä ensi kaudeksi.

– Fysiikkavalmennus on ottanut valtavia askelia eteenpäin viimeisen parin vuoden aikana, ja HJK:n on lisättävä osaamista vastaamaan modernin pelin vaatimuksia. Meillä on hyvä käsitys siitä, mitä, ketä tai keitä olemme tuomassa seuraan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?