Konttaako PS Kemi jälleen Ahvenanmaalla? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Konttaako PS Kemi jälleen Ahvenanmaalla?

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina yksi ottelu, jossa yhä mitalisijoituksista haaveileva IFK Mariehamn isännöi PS Kemiä.

IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka (kesk.) on ollut vastustajien pihdeissä, mutta tunkeutunut silti 14 osumallaan maalipörssin kärkeen.­

17.9.2017 8:20

Ilta-Sanomat nostaa pelistä esiin kaksi pointtia.

1) PS Kemillä karu tilasto Ahvenanmaalta

IFK Mariehamn on ollut PS Kemille tyly isäntä tällä ja edellisellä kaudella. Toukokuussa IFK kyykytti kemiläisiä 3–0. Viime kaudella mestarijoukkue pelasi kotonaan Ahvenanmaalla Kemiä vastaan kahdesti ja voitti molemmat ottelut.

PS Kemi ei ole onnistunut tekemään Wiklöf Holding Arenalla vielä maaliakaan veikkausliigatasolla. Kotona maalinteko on sen sijaan onnistunut. Kesäkuussa voitto irtosi IFK:sta 3–0. Viime vuoden huhtikuussa IFK haki vieraspelistä 2–1-voiton.

IFK:n puolustuspelaaminen on viime aikoina muistuttanut – ainakin tuloksellisessa valossa – hiukan enemmän viime kauden vastaavaa. Joukkue on päästänyt kolmessa edellisessä pelissä vain yhden maalin ja voittanut kamppailuista kaksi.

2) IFK pelaa ilman ruotsalaisvahvistustaan

IFK Mariehamn joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman keskikenttäpelaajaansa Robbin Selliniä.

Saarelaisseuran fysiikkavalmentajan Kristoffer Weckströmin mukaan Sellin, 27, on pelikunnossa noin kahden kuukauden päästä. Täksi kaudeksi IFK:hon GIF Sundsvallista siirtynyt ruotsalaisvahvistus loukkasi pahasti jalkaansa reilu viikko sitten pelatussa vierasottelussa HIFK:ta vastaan.

Samassa perjantaisessa tiedotteessaan IFK kertoi Rezgar Amanin olevan myös toipilaslistalla ja näin ollen sivussa tämän illan PS Kemi-ottelusta. 25-vuotiaan hyökkääjän odotetaan toipuvan vammastaan paljon Selliniä nopeammin, noin kahdessa tai kolmessa viikossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?