Huippuhetket: Valencic kuritti Ilvestä – HJK voi panna jo samppanjat kylmenemään - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Huippuhetket: Valencic kuritti Ilvestä – HJK voi panna jo samppanjat kylmenemään

Tulikuuma slovenialaisvahvistus Filip Valencic tahditti HJK:n lähes varmaan Suomen mestaruuteen.

16.9.2017 19:15

Filip Valencic upotti kaksi osumaa ja järjesti lisukkeeksi yhden maalin, kun Klubi murjoi Ilveksen Tammelan nurmen pintaan lukemin 4–1.

Ensin Valencic rynni kahden Ilveksen pelaajan välistä ja vapautti Atomu Tanakan maalintekoon. Japanilainen viimeisteli kliinisesti.

Toisella jaksolla Valencic sammutti lopullisesti Ilveksen liekin upottamalla Klubin kolmannen osuman alanurkkaan. Sama mies upotti vielä kertaalleen samaan paikkaan.

Klubi venytti liigajohtonsa jo 19 pisteen mittaiseksi. Teoriassa FC Lahti voi nousta vielä edelle, mutta siihen ihmeeseen ei usko enää kukaan.

Klubi pääsee aloittamaan kultajuhlat jo maanantai-iltana, ellei Lahti pysty kaatamaan Interiä vieraskentällä.

HJK palaa valtaistuimelle kahden vuoden tauon jälkeen. Toissa kaudella tuli pronssia ja viime kesänä hopeaa.

Gambialaisen laiturin Demba Savagen taiturimainen avausosuma vapautti Klubin pelin.

Peräti neljä Ilveksen pelaajaa yritti liukua pallon pois, mutta Savage ohitti kaikki taklaajat ja sijoitti pallon tamperelaispelaaja Tuure Siiran kautta verkkoon. Tilanne aukesi Sebastian Dahlströmin syötöstä.

Tammela on ollut Klubille paha paikka Ilveksen palattua pääsarjaan kaudeksi 2015. Viideltä edelliseltä vierailulta herui vain yksi voitto, mutta nyt kaikki patoutumat purkautuivat.

Vahva loppukausi on nostanut Ilveksen mitalitaistoon. Tappiottomien pelien putki venyi peräti kahdentoista ottelun mittaiseksi, mutta nyt tamperelaiset jäivät itsevarman Klubin jalkoihin.

Ilves hävisi edellisen kerran 26. kesäkuuta Rovaniemellä.

– Olimme vahvoja tänään. Tasapainoinen esitys, hyökkäyksessä menimme välillä suorempaan ja välillä kierrättäen, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo totesi.

– Ero oli loppujen lopuksi suuri. Heidän pelaajansa olivat hyvin vahvoja yksi vastaan yksi -tilanteissa, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss puolestaan summasi.

Päivitys klo 19.24: Vaihdettu jutun pääkuva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?