Turun Inter jätti hyökkääjälupauksensa option käyttämättä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Turun Inter jätti hyökkääjälupauksensa option käyttämättä

Toisen polven huippu-urheilija Benjamin Källman (kesk.) pohtii tilannettaan Interin riveissä.

Toisen polven huippu-urheilija Benjamin Källman (kesk.) pohtii tilannettaan Interin riveissä.

Julkaistu: 5.9.2017 11:49

Turkulaisen Interin ja hyökkääjä Benjamin Källmanin tiet saattavat erota kauden jälkeen.

Veikkausliigassa odotuksiin nähden varsin vaisun kauden pelannut turkulainen Inter ei käyttänyt 19-vuotiaan hyökkääjänsä Benjamin Källmanin sopimuksessa ollutta optiota ensi kaudesta. Källman kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Optio olisi pitänyt käyttää muistaakseni jo tammikuun sisällä. Se on mennyt, Källman kertoi.

Tieto on yllättävä, sillä lupaava Källman on ollut Interin kauden paras maalintekijä yhdessä häntä 15 vuotta vanhemman Njazi Kuqin kanssa. Tammisaarelaislähtöinen nuorukainen on pelannut tällä kaudella Kuqia vähemmän, mutta molemmilla on kasassa seitsemän liigamaalia.

Interin entisen päävalmentajan, Njazin isoveljen Shefki Kuqin alaisuudessa Källman oli kolmoshyökkääjän roolissa. Kun Inter antoi Shefkille potkut elokuussa, uusi pääkäskyttäjä Fabrizio Piccareta alkoi peluuttaa Källmania aiempaa enemmän.

Päätös Källmanin option käyttämättä jättämisestä on tehty Kuqin aikakaudella, joten italialainen, Kuqin apuluotsina ennen valmentajanvaihdosta toiminut Piccareta saattaa hyvinkin haluta "Benjin" jatkavan Kupittaalla myös ensi vuonna.

Onko mahdollista, että jatkat kaikesta huolimatta Interissä ensi kaudella?

– Saattaa olla. Se on vähän auki, katsotaan, talvella 2015 Interin kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen tehnyt Källman kuittasi maltilliseen tapaansa.

Tällä hetkellä väkivahva kärkimies nauttii pelaamisesta. Hän on tehnyt Interille kolme maalia viidessä viime pelissä. Verkko heilui Källmanin toimesta myös lauantaina kahdesti, kun Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi 2–2-tasapelin Itävallan kanssa.

– Itseluottamukseni on tällä hetkellä todella hyvä, kun on paukuttanut maaleja Veikkausliigassa ja Piccaretakin antaa luottoa, Källman iloitsi.

Källman lienee tänään avauskokoonpanossa, kun U21-maajoukkue avaa taipaleensa EM-karsinnoissa Färsaaria vastaan Lahdessa. Ottelu alkaa kello 19.

Benjamin Källman pelasi nuorena käsipalloa isänsä tapaan, mutta valitsi lopulta jalkapallon. Isä Mikael Källman, nyt 53, on Suomen kaikkien aikojen meritoitunein käsipalloilija. Mikael Källman valittiin lajinsa parhaaksi Suomessa huimat 14 kertaa.

Tuoreimmat osastosta