JJK:n seurapomo lätkäisi poikkeuksellisen porttikiellon faniryhmälle: ”Miksi pitäisi ottaa ongelmat tänne uudestaan?” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

JJK:n seurapomo lätkäisi poikkeuksellisen porttikiellon faniryhmälle: ”Miksi pitäisi ottaa ongelmat tänne uudestaan?”

FC Lahden kannattajat eivät saa tulla Jyväskylään JJK–FC Lahti -otteluun, kertoo seuran toimitusjohtaja.

JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen asetti FC Lahden faneille porttikiellon tulevaan Veikkausliigan otteluun.­

30.8.2017 21:29

Ilta-Sanomien tietojen mukaan FC Lahden kannattajille on määrätty porttikielto Jyväskylän Harjun stadionille, jossa JJK ja FC Lahti kohtaavat 7. syyskuuta.

JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen vahvistaa ilmoittaneensa FCLK:lle, ettei Jyväskylään ole asiaa.

– Edellisen ottelun tapahtumien seurauksena päädyimme tähän ratkaisuun. Palloliiton kurinpito ja poliisi ovat selvittäneet sen päivän tapahtumia. Ei-toivottua kannattajakäyttäytymistä, Mönkkönen kertoo.

– Onko sinulle joskus sanottu baarissa, että ”ei kiitos, ei tänään”? Yleensähän siihen joku syy on.

JJK:n toimitusjohtajan mukaan Lahden kannattajaryhmä ei ole tervetullut Harjulle. Vaikka järjestyshäiriöitä tapahtuu ajoittain Veikkausliigan peleissä, ovat kokonaisia kannattajaryhmiä koskeneet pannat erittäin harvinaisia. Mönkkönen puolustaa seuran ratkaisua vetoamalla tapahtuman turvallisuuteen ja luonteeseen.

– Me yritämme tehdä perheystävällisiä tapahtumia. Edellisessä ottelussa teimme yhteistyötä vastustajan kanssa, ja tapahtumat olivat mitä olivat. Miksi meidän pitäisi ottaa ongelmat tänne uudestaan?

JJK:n päätös juontaa juurensa 1.7 pelattuun otteluun Jyväskylässä. FC Lahden kannattajan epäillään lyöneen silloin järjestyksenvalvojaa. 17-vuotias lyöjä poistettiin katsomosta. Poliisi tutkii tapausta.

Lisäksi Lahden Loorents Hertsin 2–1-voittomaalia juhliessa pelaajat ja kannattajat erottanut aita kaatui, ja Palloliitto katsoi sen järjestäjän vastuuksi. JJK sai tapahtuman järjestäjänä 500 euron sakot tapahtumista Palloliiton kurinpitovaliokunnalta.

Eikö ole aika äärimmäistä kieltää koko ryhmältä otteluun tulo?

– Kukaan ei tunnu kysyvän, että mitä tapahtui ja miksi Lahden kannattajakulttuuri on mitä on – tai ainakin oli täällä. Nyrkillä lyötiin päähän, pitääkö sellainen ottaa uudestaan, että tervetuloa lyömään uudelleen?

 

Miksei vain lyöjä saa porttikieltoa?

– Siellä oli se tapahtuma aidankin kanssa. Videon voi katsoa, jos haluaa. Kentälle ei saa mennä. Jotkin rajat pitää olla siinä, miten paljon saa toteuttaa itseään. Lainsäädäntö on meillä jäljessä, Mönkkönen sanoi.

JJK ei ollut yhteydessä Veikkausliigaan tai FC Lahteen ennen päätöstään tai ilmoitustaan FCLK:lle. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei tiedon saatuaan suoranaisesti aplodeeraa Mönkkösen ja JJK:n ratkaisulle, mutta ymmärtää seurapomoa.

– Tämä on hyvin harvinaista. En sano, että ryhmärangaistus on paras tai ainoa mahdollinen ratkaisu, mutta ymmärrän seuran tuskastumisen. Edellisen ottelun tapahtumat varmasti painavat. Uskon, että tähän löydetään jonkinlainen ratkaisu keskustelemalla.

Onko sääntöjen valossa hyväksyttävää antaa kokonaiselle ryhmälle porttikielto?

– Porttikieltojen antamiseen on mahdollisuus jos seura katsoo, että on henkilöitä jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia. Toimintatapoja on erilaisia. Katsotaan keskustelun jälkeen, mikä on lopputulema.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkasta kommentoimaan asiaa. Seuran kannattajayhteyshenkilö ei halunnut kommentoida tapausta.

JJK on myös karhunnut paitsi FC Lahti-ottelusta saamiaan sakkoja niin myös ainakin KuPS-kotipelin sakkoja vierasjoukkueen kannattajaryhmiltä.

Aita kannattajien ja kentän välillä kaatui maalijuhlissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?