Juho Mäkelän sadas liigamaali maistui tappionkin hetkellä – ”Iso helpotus” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Juho Mäkelän sadas liigamaali maistui tappionkin hetkellä – ”Iso helpotus”

Vaikka HIFK kärsi lauantaina kirvelevän vierastappion Ilvekselle, kokenut hyökkääjä Juho Mäkelä osasi arvostaa liigauransa sadatta maalia.

27.8.2017 12:45

Juho Mäkelä nousi lauantaina sadan liigamaalin kerhoon vasta neljäntenä pelaajana kautta aikojen.

Saman merkkipaalun ovat saavuttaneet vain Valkeakosken Tsaari Valeri Popovits (166 osumaa), viime syksynä liigauransa lopettanut Rafael (136) ja pääosin MyPassa loistanut Saku Puhakainen (114).

– Rajan saavuttaminen merkitsee todella paljon. Se on pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa. Monet ovat kyselleet, milloin sata menee rikki. Oli iso helpotus, kun se maali tuli vihdoin, Mäkelä myönsi Ilta-Sanomille lauantain ottelun jälkeen.

Mäkelän maalista huolimatta HIFK hävisi vieraskentällä Ilvekselle lukemin 1–2.

Jutun pääkuvana olevalla videolla on huippuhetket Ilveksen ja HIFK:n kohtaamisesta.

Piinaava odotus

Kauden alkaessa luultiin, että Mäkelä saa satasen täyteen jo kevään koleudessa. Rajaan oli matkaa vain kaksi osumaa. Loppujen lopuksi näiden kahden osuman tekeminen kesti piinaavan pitkään.

– Tuntui, ettei 99:s eikä 100:s maali tule millään. Onneksi nämä tulivat Ilvestä vastaan, HIFK:n valmentaja Antti Muurinen tuumi.

Mäkelä onnistui Tammelassa vajaat kaksi viikkoa sitten ja nyt uudestaan.

Juhlaosuma oli Ilveksen maalivahdin Mika Hilanderin ja topparin Tatu Miettusen tarjoama lahja. Mäkelä pääsi sijoittamaan pallon tyhjään verkkoon, kun tamperelaiskaksikko katseli hölmistyneenä toisiaan. Kumpikaan ei mennyt katkaisemaan Xhevdet Gelan lähettämää pitkää palloa.

Taisi olla yksi urasi helpoimmista maaleista?

– Kieltämättä, kun kavereille tuli oikosulku. Mutta maali kuin maali, kaikki lasketaan. Mukava, kun joukkoon tuli yksi tämmöinenkin, Mäkelä vastasi.

Popovitsin maaliennätykseen on vielä vähän matkaa?

– Joo, se on aika kaukana. Edetään nyt maali kerrallaan. Niitä tarvitaan lisää, jotta saamme turvattua liigapaikan. Tällä porukalla pitää säilyä sarjassa.

Tammela on ollut HIFK:lle paha paikka. Sama kuvio toistui taas kerran.

– Ensimmäinen jakso oli vielä hyvä, mutta tauon jälkeen emme pystyneet pelaamaan ollenkaan sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Olisimme tarvinneet suoraviivaisuutta ja olisi pitänyt vastata Ilveksen fyysiseen peliin. Ei pystytty, Mäkelä myönsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?