Huippupeli ja konttaavien joukkueiden vääntö – seuraa näitä Veikkausliigan sunnuntain kierroksella - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Huippupeli ja konttaavien joukkueiden vääntö – seuraa näitä Veikkausliigan sunnuntain kierroksella

HJK on selvässä johdossa Veikkausliigassa. Sarjakärki kohtaa sunnuntaina Helsingissä KuPS:n.

Julkaistu: 27.8.2017 8:23

Veikkausliigassa pelataan viimeiset ottelut ennen puolentoista viikon maajoukkuetaukoa. IS nostaa illan kahdesta pelistä esiin kaksi pointtia.

1) Jääkö KuPS jälleen maaleitta HJK:ta vastaan?

Siitä on nyt yli vuosi, kun KuPS haki viimeksi pisteet Helsingistä sarjapelissä HJK:ta vastaan.

Sen jälkeen Klubi on ollut myrkkyä savolaisille. Helsinkiläisseura on voittanut joukkueiden kaikki kolme edellistä liigakohtaamista yhteismaalein 5–0. Niistä peleistä kaksi on pelattu Töölössä, yksi Kuopiossa.

HJK:n paikallisvastustajaa HIFK:ta vastaan KuPS on onnistunut maalinteossa, mutta HJK:ta vastaan on ollut vaikeampaa. Kuvassa KuPS:n Ville Saxman ja Ilmari Niskanen juhlivat maalia heinäkuisessa ottelussa HIFK:ta vastaan.

Sarjakärki HJK:ta pidetään jo lähes varmana mestarina, mutta parin sijan päässä oleva KuPS taistelee edelleen tiukasti mitalista. Jokainen piste Telia 5G -areenalta on enemmän kuin tervetullut Jani Honkavaaran suojattien pankkiin.

2) Voitottomat ryhmät mittelevät saarella

Voitto on karttanut sunnuntaina yhteen iskeviä IFK Mariehamnia ja VPS:ää. IFK on voittanut kahdeksasta viimeisimmästä pelistään vain yhden, ja vaasalaiset ovat pelanneet jo kuusi voitotonta peliä putkeen.

Europelien jälkeen alkanut taaperrus on vienyt VPS:ää kauemmas kärkijoukkueista. Erot ovat kuitenkin niin pieniä, että voitto tänään nostaisi ”Vepsun” välittömästi takaisin mitalitaisteluun.

IFK:lla ei ole varaa hävitä, jos se aikoo vielä elätellä toiveita mitalista. Grönvitt on VPS:ää neljä pistettä perässä liigan huipputasaisessa keskikastissa.

Viime kauden mestari IFK on ikään kuin vedenjakajalla. Voitolla tilanne on jälleen kohtalainen, tappiolla se uhkaa pudota jo sarjan häntäpäähän.

IFK:n ja VPS:n kaksi aiempaa tämän kauden ottelua ovat päättyneet molemmat tasan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?