Veikkausliiga

HIFK:n fani löi pelikentän järjestyksenvalvojia – reissussa mukana kannabista

Julkaistu:

Veikkausliiga
Helsingin IFK:n kannattaja tuomittiin päiväsakkoihin kesäkuun tapahtumista.
Stadin Kingien fanireissulla kesäkuussa Jyväskylässä riehunut IFK-fani on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkoihin. 17-vuotiaan nuorukaisen katsottiin syyllistyneen nuorena henkilönä pahoinpitelyyn, lievään pahoinpitelyyn ja huumausaineen käyttörikokseen.

Pahoinpitelyt tapahtuivat JJK–HIFK-pelissä 21. kesäkuuta pian sen jälkeen, kun Pauli Kuusijärvi oli vienyt vieraat 1–0-johtoon. Maali riehaannutti takasuoran anniskelualueella oleskelleet HIFK-fanit tönimään aitoja, mikä puolestaan sai järjestyksenvalvojat puuttumaan asiaan.

17-vuotias löi yhtä järjestyksenvalvojaa ensin kämmenellä kahdesti kasvoihin. Pian sen jälkeen nuorukainen löi toista järjestyksenvalvojaa nyrkillä leukaan.

Iskut eivät aiheuttaneet vammoja, mutta molempien järjestyksenvalvojien aurinkolasit menivät rikki. Lisäksi toiselta kastuivat vaatteet, kun nuorukainen heitti olutta tätä kohti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikalle saapui poliisi, joka vei 17-vuotiaan kamarille. Muut fanit pääsivät 0–3-lukuihin päättyneen ottelun jälkeen bussilla kotimatkalle.

Poliisi löysi nuorukaisen hallusta vähäisen määrän kannabista. Huumausaine oli omaa käyttöä varten.

Nuorukainen myönsi tekonsa eikä saapunut oikeudenkäyntiin, vaikka häntä uhkasi maksimissaan kolmen kuukauden vankeusrangaistus.

Oikeudessa ei käsitelty asianomistajien korvausvaatimuksia. Nuorukainen oli tehnyt sovinnon ennen oikeudenkäyntiä noin 30-vuotiaiden uhriensa kanssa.

Oikeus tuomitsi nuorukaisen 35 päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 210 euroa. 566 euron oikeudenkäyntikulut jäivät valtion vahingoksi.

”Täysin tuomittavaa toimintaa”

– Erittäin ikävää ja täysin tuomittavaa toimintaa. Tällainen on huonoa mainosta tapahtumalle ja urheilulle, tuomiosta kuullut HIFK Fotboll AB:n vt. toimitusjohtaja Tero Korhonen sanoo IS:lle.

Seuralla ei ole määräysvaltaa Stadin Kingeihin. Korhosen mukaan keskustelut yhteistyöstä ovat kuitenkin hyviä.

– Tällaisia yksittäistapauksia on jonkin verrankin. Ne antavat valitettavasti leiman niillekin, jotka käyttäytyvät täydellisesti.

Myös JJK-leirissä paheksutaan väkivallan ja huumeiden esiintymistä urheilutapahtumissa.

– Täytyy ihmetellä, mitä kaikkea voi termin jalkapallofani alle kätkeytyä. Toivon, että fanikulttuuri siistiytyisi sen verran, ettei viranomaisten tarvitsisi puuttua tapahtumiin, JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen sanoo.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.