Horjuttaako tuttu nuorisoryhmä HJK:ta? Viisi pointtia Veikkausliigan maanantain kierroksesta

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan maanantaina yhtä peliä vajaa täysi kierros. IS nostaa illan viidestä pelistä esiin viisi pointtia.

1) Nouseeko SJK nöyryytyksestä?

Tuskin kukaan SJK:n pelaaja olisi uskonut, että joukkueen maaliero HJK:ta vastaan olisi kahden kauden kohtaamisen jälkeen murskaavat 0–12. Klubi nöyryytti seinäjokisia täydellisesti viime viikon pelissä ja järjesti Seinäjoen OmaSP-stadionilla toisinnon toukokuun 6-0-voitosta.

Ensimmäisen HJK-pelin jälkeen SJK hävisi kolme seuraavista neljästä pelistä. Nyt ottelut jatkuvat samalla kaavalla. HJK:n jälkeen SJK kohtasi Interin, jolle ”Kerho” taipui kotonaan tylysti 0–3. Tänään Inter isännöi espanjalaisluotsi Manuel Rocan ryhmää Turussa.

Nyt jos koskaan SJK ei saisi murtua, jos se aikoo jatkaa mitalijahtia. Ero sarjakolmoseen KuPSiin on vain neljä pistettä. Iso panos on tänään myös Interillä. Voitolla se ohittaisi SJK:n pisteellä.

2) Klubin junnut palaavat Stadiin

Rovaniemen Palloseuran Lassi Järvenpäällä, Lassi Lappalaisella, Leo Väisäsellä ja Timo Stavitskilla on jotain yhteistä.

He ovat kaikki saapuneet Rovaniemelle HJK:n organisaatiosta. Väisänen, Stavitski ja Järvenpää pelaavat RoPSissa pysyvällä sopimuksella, Lappalainen kauden loppuun ulottuvalla lainadiilillä.

Aiemmin rovaniemeläisten riveissä pelasi lainalla myös Klubin hyökkääjälahjakkuus Saku Ylätupa, mutta 18-vuotias nuorten maajoukkuemies siirtyi kesällä Hollannin suurseuraan Ajaxiin. Ylätuvan tilalle RoPS sai Lappalaisen, jota pidetään yhtenä U21-maajoukkueen lupaavimmista hyökkääjistä.

Nuoret ovat päätyneet Rovaniemelle peliajan perässä. HJK:ssa sitä ei ollut aina tarjolla, ja pelaajat ovat katsoneet RoPSin hyväksi vaihtoehdoksi saada kokemusta liigakentiltä.

Koko RoPSin entinen Klubi-nelikko varmasti uhkuu pelihaluja Helsingissä, jossa RoPS kohtaa 15 peliä putkeen ilman tappioita pelanneen HJK:n.

3) Synkentääkö KuPS IFK:n tilannetta?

Sarjataulukon kolmonen Kuopion Palloseura on voittanut kaksi viimeisintä peliään kotikentällään maalierolla 4–0. Ensin Kuopiossa kaatui RoPS, viime pelissä sarjajumbo JJK.

Tänään KuPS pelaa Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan. Kuopiolaisten edellinen vierasottelu päättyi 0–1-tappioon SJK:lle heinäkuun lopulla. Nyt KuPSilla on erinomainen mahdollisuus palata pistekantaan vierasreissuilla.

IFK:n vire on ollut haussa, eikä tuloksia ole tullut. Edellisen kerran saarelaiset ovat voittaneet pelin yli 1,5 kuukautta ja kuusi liigapeliä sitten. Se näkyy sarjataulukossakin: viime kauden mestarin sijoitus on vasta kahdeksas.

4) Näkyykö HIFK:n vapautuneisuus Tampereella?

HIFK:n pukukopin edustalla viime keskiviikkona majailleille ei jäänyt epäselväksi, miten hyvää voitto sen hetken sarjakakkosesta VPS:sta teki putoamistaistoon ajautuneelle joukkueelle. Toisen puoliajan nousu 2–1-voittoon ja ensimmäisen täyden pistepotin ottaminen yli 1,5 kuukauteen kuului punapaitojen kopissa äänekkäinä riemunhuutoina.

Joukkueiden tuulettaminen kopissa voitetun pelin jälkeen on toki enemmän kuin normaalia, mutta HIFK:n kopista lähti ääntä poikkeuksellisen paljon. Pelaajat kertoivat pelin jälkeen hymy huulessa, että voitossa purkautui paljon stressiä.

HIFK ei ole voittanut vielä kertaakaan kahdesti putkeen tällä kaudella. Nyt stadilaisilla on mahdollisuus venyä voittoputkeen ensimmäistä kertaa illan Tampereen-vierailulla Ilvestä vastaan. Ties vaikka paljon kritiikkiä – syystäkin – saaneet otteet parantuisivat taisteluvoiton myötä.

Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa Tampereella neljästi. Molemmat ovat voittaneet yhden ottelun, ja kahdesti on pelattu tasan.

5) Jatkuuko Lahden putki ilman kahta avainpelaajaa?

Jo 14 ottelua putkeen ilman tappioita pelannut FC Lahti joutuu pärjäämään tänään Vaasassa VPS:ää vastaan ilman kahta luottopelaajaansa. Seitsemästi maalinteossa kuluvalla kaudella onnistunut makedonialaiskärki Marko Simonovski ja suuressa roolissa läpi kauden ollut saksalais-kroatialainen toppari Igor Jovanovic ovat sivussa pelikiellon vuoksi.

Vielä päivää ennen peliä oli myös epävarmaa, onko myös virolainen huippuhankinta Henri Anier vielä pelikunnossa. Ryminällä lahtelaisten avaukseen murtautunut Anier, 26, loukkaantui reilu viikko sitten Helsingissä HJK:ta vastaan.

Illan ottelussa on paljon pelissä mitalitaiston kannalta. Sarjakakkosen Lahden ja neljäntenä olevan VPS:n välillä on vain kaksi pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt