Interin paluumuuttaja, IFK:n voitottomuus ja SJK:n kalavelat HJK:lle – neljä pointtia Veikkausliigan torstain kierroksesta

Julkaistu:

VEIKKAUSLIIGA
Veikkausliiga jatkuu torstaina neljällä ottelulla. Ilta-Sanomat nostaa illan peleistä esiin neljä pointtia.

1) Peluuttaako Interin uusi valmentaja heti paluumuuttajaa?

Keskuspuolustaja Tero Mäntylä pelaa loppukauden Interissä. Turkulaisseura kertoi norjalaisesta Aalesundista siirtyvän Mäntylän, 26, lyhyestä sopimuksesta keskiviikkona.

Inter on TP-Seinäjoen kasvatille tuttu paikka. Hän pelasi seurassa kausina 2010 ja 2011 siirryttyään Turkuun englantilaisen Portsmouthin organisaatiosta. Kaudeksi 2012 hän siirtyi Bulgarian liigan Ludogoretsiin, jossa kului lähes neljä kautta ennen siirtoa Aalesundiin 2015.

Aalesundissa Mäntylän peliaika jäi vähiin. Debyyttikaudella minuutteja tuli kohtalaisesti, mutta sen jälkeen vastuu oli lähes olematonta Norjan liigan peleissä.

Viime viikolla Interin päävalmentajaksi Shefki Kuqin potkujen myötä noussut italialaisluotsi Fabrizio Piccareta puhui Mäntylästä ylistävään sävyyn seuran sivuilla. Mäntylä saattaakin pelata entisen seuransa riveissä jo tänään, kun Inter matkustaa 13 peliä tappioitta pelanneen FC Lahden vieraaksi.

2) Aukesivatko ”Immin” maalihanat?

Harvoin näkee yhtä helpottunutta tuuletusta kuin Ilmari Niskaselta RoPSia vastaan viime viikonloppuna. 19-vuotias hyökkääjä juhli villisti tehdessään KuPSin viimeisen rysän 3–0-voitossa.

Maalin myötä Niskasen hartioilta tippui jättimäinen gorilla. ”Immin” edellisestä liigamaalista oli nimittäin ehtinyt kulua jo huimat 728 päivää. Edellinen maali oli tullut HIFK:n verkkoon 9. elokuuta 2015.

Kummoinen maalintekijä Niskanen ei ole vielä liigatasolla ollut, sillä verkko on heilunut vasta kolmesti. Nyt osumia voisi kenties tulla enemmänkin, kun pitkä kuiva kausi vihdoin päättyi.

Lisämaalien tekemiseen tarjoutuu tilaisuus illalla KuPSin isännöidessä sarjajumbo JJK:ta Järvi-Suomen derbyssä.

3) Voittaako mestari-IFK vihdoin?

Veikkausliigan viime kaudella voittanut IFK Mariehamn on pelannut jo viisi liigapeliä peräkkäin voittamatta. Niistä neljä on päättynyt tasan, yksi 2-6-murskatappioon FC Lahdelle.

Lähellä oli, ettei ”Grönvitt” kokenut tappiota myös sunnuntaina SJK:lle. Seinäjokelaisvierailija sai pallon kertaalleen maaliin, mutta erotuomari Jani Laaksonen katsoi pallon olleen maalivahti Andreas Vaiklan hallussa.

Hidastuksessa näkyi, ettei niin ollut, joten Kaine Sheppardin maali olisi pitänyt hyväksyä.

Tänään IFK vierailee Rovaniemellä, jossa se on voittanut liigapelissä RoPSin viimeksi vajaat kolme vuotta sitten. Sen jälkeen pelatut kolme kohtaamista pohjoisessa ovat kaikki päättyneet tasan.

4) SJK haluaa maksaa HJK:lle kalavelat kevään murskajaisista

HJK piti toukokuun lopulla huolen siitä, ettei SJK poistu Telia 5G-areenalta Seinäjoelle pistetuliaisten kanssa.

Ennen tuota ottelua Klubi oli pelannut kaksi peräkkäistä maalitonta tasapeliä. Maalihanat aukesivat kunnolla SJK:n kustannuksella, kun kotijoukkue voitti ottelun lopulta peräti 6–0.

Murskajaiset olivat liikaa SJK:n pääomistajalle Raimo Sarajärvelle. Seuraavan päivän iltana ”Kerho” ilmoitti Simo Valakarin kauden alkamisen kynnyksellä korvanneen Sixten Boströmin saaneen potkut. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Manuel Roca, jonka oli alun perin suunniteltu ottavan apuvalmentajan roolin.

Espanjalainen Roca, 41, on saanut SJK:n viime aikoina vahvaan lentoon. Viidestä viime sarjapelistä joukkue on voittanut neljä ja pelannut kerran tasan – senkin vieraissa IFK Mariehamnia vastaan sunnuntaina.

SJK kohtaa tänään HJK:n toistamiseen vahvassa itseluottamuspuuskassa, mutta huonosti ei ole mennyt myöskään sarjakärjellä. Klubin edellinen – ja kauden ainoa – tappio tuli yli kolme kuukautta sitten. Sen jälkeen Mika Lehkosuon valmentama ryhmä on pelannut jo 14 tappiotonta sarjaottelua, joista se on voittanut yhdeksän.

SJK–HJK potkaistaan käyntiin vasta kello 20. Illan muut ottelut alkavat kello 18.30.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt