Shefki Kuqi hävisi valtataistelun Interissä – omistaja kertoo syyn potkuille - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Shefki Kuqi hävisi valtataistelun Interissä – omistaja kertoo syyn potkuille

Stefan Håkansin mukaan Shefki Kuqi erotti apuvalmentajia ilman lupaa.

Shefki Kuqi sai potkut Interistä.­

3.8.2017 16:42

Inter antoi torstaina potkut päävalmentaja Shefki Kuqille. Kakkosvalmentaja Fabrizio Piccareta ottaa vetovastuun joukkueesta kauden loppuun saakka.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin päivällä, että Kuqi oli kertonut joukkueelle Piccaretan ja John Allenin saaneen lähtöpassit hänen valmennustiimistään. Kuqi oli kuitenkin se, joka sai lopulta kenkää.

Interin omistaja Stefan Håkans vahvistaa, että tapahtumaketju piti kutinsa. Kuqi toimi omin päin, eikä ollut ilmoittanut asiasta omistajalle. Hän sai tietää asiasta IS:n verkkosivuilta.

– Luin aamulla, että hän oli siirtänyt Allenin ja Piccaretan sivuun. Ei niin voi toimia ilman seurajohdon lupaa, Håkans kertoo.

Stefan Håkans on FC Interin pääomistaja.­

Håkans kertoi yllättyneensä uutisesta täysin. Hän kävi vielä tiistaina Kemi-tappion jälkeen hyvässä yhteisymmärryksessä keskustelun Kuqin kanssa tulevaisuudesta.

– Sanoin, ettei kaikkia pelejä voi voittaa, edes Kemiä. Kehoitin häntä käymään keskusteluja juuri valmennustiiminsä kanssa. Ilmeisesti valmentajat olivat sitten eilen pitäneet palaveria, ja sen tuloksena Shefki ilmoitti, ettei halua enää jatkaa heidän kanssaan.

– En voi hyväksyä sitä, että joku kieltää muita työnteosta. Olen sillä tavalla vanhanaikainen – tai ehkä se on nykyaikaa, koska on modernia tehdä yhteistyötä.

Kuqi oli tyytymätön osaan seuran hankinnoista. Håkans kertoo, että omistaja halusi pitää seuraikoni Ari Nymanin, vaikka Kuqi ei sitä toivonut. Håkansille pitkäaikaisista Inter-pelaajista huolehtiminen on tärkeää. Tällä kaudella seuraan ovat palanneet suursuosikit Timo Furuholm ja Mika Ojala.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Shefki Kuqia lukuisista yrityksistä huolimatta.

Edit. klo 16.46: Otsikkoa muokattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?