Stadin derbyn ennakkostudio klo 18: HIFK:lla pelaajakriisi huippuottelussa – onko mitään eväitä pysäyttää HJK? - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Stadin derbyn ennakkostudio klo 18: HIFK:lla pelaajakriisi huippuottelussa – onko mitään eväitä pysäyttää HJK?

HJK ja HIFK iskevät yhteen Stadin derbyssä klo 18.30. Ilta-Sanomien vapaasti katsottava ennakkostudio alkaa 18.00.

31.7.2017 12:40

Pallokerhon futisstudio ennakoi Stadin derbyä paikan päällä Telia-areenalla kello 18.00 alkaen. Lähetys on vapaasti katsottavissa. Itse ottelun voit katsoa maksullisesta IS Extrasta.

Studiota juontaa Antti Virolainen. Vieraina ovat Saku-Pekka Sundelin ja Duarte Tammilehto.

HJK on ottelussa ylivoimainen ennakkosuosikki, ja studioväkeä varmasti puhuttaakin reilusti se, miten paljon HIFK:n valmentajalla Antti Muurisella riittää mietittävää erityisesti puolustuksensa kanssa.

Oikea puolustaja Matias Hänninen on pelikiellossa. Lisäksi topparit Pauli Kuusijärvi ja Kim Raimi sekä tärkeä puolustuksen yleismies Tommi Vesala ovat sivussa.

Se tarkoittaa sitä, että valmentaja Antti Muurisen on peluutettava miehiä vierailla pelipaikoilla.

– Käytännössä ainoat vaihtoehdot toppareiksi ovat Nosh A Lody sekä Jani Bäckman. Oikeaksi puolustajaksi on muutama vaihtoehto, Muurinen pyöritteli viime viikolla.

Myös Jukka Halme on ajoittanut tuurannut topparina, mutta häntä tarvittaneen keskikentällä.

Oikeaksi pakiksi valikoituu normaalisti vasemmalla pelaavista joko Nnaemeka Anyamele, Otto-Pekka Jurvainen tai oikean laidan taistelija Esa Terävä.

– Onneksi hyökkäyksessä ja keskikentällä terveystilanne on hyvä. Mutta totta kai tämä on meille kova haaste.

Kärkeen valikoitunee joko Mikael Forssell tai Juho Mäkelä, sillä pakkipulan vuoksi Pekka Sihvola aloittaa todennäköisesti jälleen vasemmalla.

Muurinen väläytti, että myös Mäkelä saatetaan nähdä vielä vanhalla pelipaikallaan oikealla laidalla jos tarve vaatii. Se on kuitenkin epätodennäköistä.

HJK:lta puuttuvat varmuudella pelikiellossa oleva kapteeni Rafinha sekä loukkaantunut tähtipelaaja Atomu Tanaka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?