Kurittaako HJK:n uusi hankinta entistä seuraansa? Kolme pointtia Veikkausliigan sunnuntain kierroksesta

Julkaistu:

veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kolme ottelua, joista Ilta-Sanomat nostaa esiin kolme pointtia.

1) Kurittaako HJK:n uusi hankinta entistä seuraansa?

Sunnuntain ottelu lienee HJK:n Filip Valencicille kauden aiempia pelejä tunteikkaampi. Slovenialaiskeskikenttäpelaaja pelaa pyhänä ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa PS Kemiä vastaan. Valencic, 25, siirtyi HJK:hon Kemistä heti Veikkausliigan siirtoikkunan auettua heinäkuussa.

Parhaiten kärjen alapuolella kymppipaikalla viihtyvä Valencic on noussut tällä kaudella suuren yleisön tietoisuuteen ennen kaikkea maaliensa ansiosta. Kemissä hän heilutti verkkoa kahdeksasti 17 ottelussa. HJK:ssa avausmaali on vielä tekemättä. Valencic on ehtinyt pelata helsinkiläisseurassa vasta yhdessä liigaottelussa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan 30 000 euron ulosostosummalla maisemaa pohjoisesta etelään vaihtanut Valencic voi tarjota uudelle joukkueelleen voiton avaimet. Hän tietänee varsin hyvin, millä tapaa Töölön jalkapallostadionille saapuvat kemiläiset yrittävät pelata.


2) Näyttääkö RoPSin uusi lainamies heti kyntensä?

Perjantain suurin siirtopommi suomalaisittain oli 17-vuotiaan lahjakkuuden Saku Ylätuvan siirto Hollannin suurseuran Ajaxin organisaatioon. Nuorten maajoukkuehyökkääjä pelasi alkukauden lainalla RoPSissa emoseurastaan HJK:sta.

Ylätupa lähti Rovaniemeltä, mutta seura sai samalla HJK:sta uuden lupauksen hyökkäyspäähänsä. Lassi Lappalainen, 18, pelaa lappilaisseurassa lainalla loppukauden.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kyseli Lappalaisen perään lainasopimusta mielessään jo keväällä, mutta silloin Klubista ei näytetty vihreää valoa. Nyt kun siirto toteutui, kokeneella luotsilla on suuret odotukset lahjakkaan laitahyökkääjän suhteen. Ja syystäkin, sillä Lappalaista pidettiin yhtenä ikäluokkansa parhaista pelaajista, ellei jopa parhaana

Viime vuonna 14 liigapelissä debyyttikaudellaan esiintynyt Lappalainen saatetaan nähdä kentällä jo tänään RoPSin isännöidessä pisteen edellä kahdeksantena sarjassa olevaa SJK:ta.

Tällä kaudella Lappalainen on pelannut todella vähän, vain yhdessä liigapelissä HJK:ssa ja kahdessa Kakkosen kamppailussa reserviryhmä Klubi 04:ssä.


3) JJK:lla mahdoton tehtävä Vaasassa?

VPS näyttää tulleen suomalaisen jalkapalloilun uusi suunnannäyttäjä. Jatkoon ”Vepsu” ei ikävä kyllä Euroopan liigan toiselta karsintakierrokselta päässyt, mutta sai sitäkin suuremman arvostuksen viimeisimmän europelinsä suorituksella. Vaasalaisseura päätti karsinnat upeaan 2–1-kotivoittoon Tanskan mahtiseuraa Bröndbyä vastaan. Vahvasta esityksestä huolimatta Huuhkajien pelaajien Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren edustama Bröndby paineli jatkoon yhteismaalein 3–2.

VPS:n osakkeita nosti eurocupeissa sekin, että se kukisti ensimmäisellä karsintakierroksella Slovenian liigajoukkue NK Olimpija Ljublijanan kahdesti. Peräti kolme neljästä europelistä päättyi siis voittoon.

Veikkausliigassa VPS hengittää kaikista tiukimmin sarjakärki HJK:n niskaan. Toisena olevien pohjalaisten ero Klubiin on kuusi pistettä. Edellisen kerran VPS on hävinnyt liigapelin noin kaksi kuukautta sitten.

VPS:n vahvan vireen on helppo uskoa jatkuvan myös sunnuntaina sarjajumbo JJK:ta vastaan. Tälle kaudelle liigaan palannut jyväskyläläisseura on hävinnyt jo kuudesti peräkkäin ja on kerännyt 17 pelistä vaivaiset seitsemän pistettä. Ei olisi yllätys, jos Juha Pasojan käskyttämän joukkueen tappioputki kasvaisi tänään Vaasassa.

IS Extra näyttää kaikki kolme ottelua klo 18.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt