Saako Inter viimein käsittämättömän putkensa poikki? Seuraa näitä pointteja Veikkausliigan illan otteluissa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Saako Inter viimein käsittämättömän putkensa poikki? Seuraa näitä pointteja Veikkausliigan illan otteluissa

Saako tulisieluinen Shefki Kuqi joukkueensa haluamaansa liitoon?

Julkaistu: 8.7.2017 8:18

Kotimaisessa jalkapalloliigassa pelataan lauantaina kolme ottelua. Ilta-Sanomat nostaa illan peleistä esiin kolme pointtia.

FC Interin onneton kotisaldo

On lähes käsittämätöntä, miten FC Inter ei ole onnistunut voittamaan kotikentällään kuin yhden ainoan ottelun ja senkin kauden avauskierroksella. Yksinkertaisimpia keinoja menestykseen on tehdä omasta kotiluolasta uhkaava ja vaarallinen, jota Veritas Stadion ei tällä hetkellä todellakaan ole.

Ehkä tähän saadaan muutos lauantaina, kun sinimustien vieraaksi saapuu sarjajumbo JJK, jolla on meneillään tuskainen neljän ottelun tappioputki. Jos FC Inter mitalisijoja havittelee, tämä peli on yksinkertaisesti voitettava.

Turkulaisten päävalmentaja Shefki Kuqi laittoi karmaisevan IFK Mariehamn -tappion jälkeen puolustuslinjan uusiksi HJK:ta vastaan, mikä toimi hyvin. Ehkä avauskokoonpanoa kannattaa rukata myös hyökkäyksen osalta?

Ainakin neljän maalin mies, vasta 19-vuotias Benjamin Källman on osoittanut pystyvänsä pöllyttämään verkkoja tällä tasolla.

Siipirikkoisella KuPS:lla minikriisi

Vahvan talven ja alkukauden pelannut KuPS on pahasti takalukossa, kun Veikkausliiga saavutti puolivälin. Kuopiolaiset ovat voittaneet edellisen kerran toukokuun lopulla, ja samalla sijoitus on pudonnut alempaan keskikastiin.

Nyt mitataan päävalmentaja Jani Honkavaara, joka on ensimmäistä kertaa vaikeassa tilanteessa KuPS:n peräsimessä.

Kelkka on käännettävä, mutta miten?

KuPS tavoittelee mitaleita, ja heidän onnekseen kukaan ei ole voittamattoman putken aikana repinyt kunnolla eroa kärjessä HJK:ta lukuun ottamatta. Kaikki on yhä mahdollista, mutta muutoksen pitää tapahtua heti lauantaina huonovireistä PS Kemiä vastaan.

Honkavaaran on keksittävä nopeasti ratkaisu, miten kolme seuraavaa ottelua pelikieltojen vuoksi poissa olevat Gbolahan Salami ja Solomon Duah korvataan. Vielä kun Urho Nissilä on loukkaantuneena, alkavat tehokkaat pelaajat yläkerrasta loppua. Nyt tarjotaan Ats Purjeelle ja Saku Savolaiselle mahdollisuutta ottaa kunnolla vastuuta tehoista.

HIFK:n puolustus koetuksella napapiirin ”kohtalon ottelussa"

Helsingin punapaidoilla on napapiirillä edessään äärimmäisen tärkeä taisto, jopa jonkinmoisesta kohtalon ottelusta voidaan puhua. Jos toiseksi viimeisenä sarjassa oleva HIFK ei voita tai saa edes pistettä mukaansa Rovaniemeltä, RoPS pääsee jo suhteellisen turvalliselle kymmenen pisteen karkumatkalle.

Se voisi olla lopun alkua, vaikka tietenkään säilyjää tai putoajaa ei ratkaista vielä heinäkuun alussa.

Isona ongelmana HIFK:lla on ollut heikko puolustuspelaaminen viime otteluissa. Joukkueen 1–4 tappiossa FC Lahtea vastaan huonon puolustamisen piikkiin voi laittaa kylmästi jokaisen osuman, myös paljon jälkipuhetta aiheuttaneen Santeri Hostikan maalin. RoPSia vastaan yhteenkään ilmaiseen maaliin ei ole varaa.

Päävalmentaja Antti Muurisen ongelmana vain ovat jonnekin kadonneet pelinappulat, sillä puolustajista Tommi Vesala ja Kristian Heinolainen ovat sairastuvalla sekä Kim Raimi ja Jani Bäckman pelikieltojen vuoksi sivussa.

HIFK kuitenkin saanee takaisin Mika Väyrysen, jolloin joukkueen keskikenttä vahvistuu kertaheitolla.