Nyt puhuu HJK:n pelaajan törkytempun uhriksi joutunut katsoja: ”Yhtäkkiä se oli metrin päässä kasvoistani” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu HJK:n pelaajan törkytempun uhriksi joutunut katsoja: ”Yhtäkkiä se oli metrin päässä kasvoistani”

Evan Mensahin (oik.) hermo petti pahasti Interiä vastaan.

Evan Mensahin (oik.) hermo petti pahasti Interiä vastaan.

Julkaistu: 3.7.2017 8:19

HJK:n Evans Mensah pyysi nöyrästi anteeksi törkytemppuaan Interiä vastaan pelatussa ottelussa.

HJK:n nuori ghanalaislaituri Evans Mensah menetti hermonsa ikävin seurauksin eilisen Inter-ottelun avausjakson lopulla.

19-vuotias Mensah sai kotijoukkueelta osakseen kovaa kohtelua ja turhautui tilanteessa, jossa pallo karkasi häneltä sivurajan yli.

Katso tilanne alla olevalta videolta.

Mensah potkaisi pallon voimalla katsomoon Interin kannattajia kohti. Pallo kolahti kuitenkin turkulaista perheenisää päähän.

Kovan kolhun saanut mies vietiin ensiapuun tutkittavaksi. Hän sai haavan alahuuleensa, mutta isompaa vahinkoa ei onneksi sattunut.

Ilta-Sanomat tavoitti katsojan pelin jälkeen. Hän ei kantanut kaunaa, vaan kehui Mensahin vilpitöntä käytöstä tapaturman jälkeen.

– Totta kai olin aluksi kiukkuinen tilanteesta. Olin lähellä pelaajakäytävää, ja Mensah näki minut. Kättelimme, ja hän pyysi anteeksi. Mensah oli aidosti pahoillaan ja antoi paitansa minulle, katsoja kertoi.

Katsoja kiitti myös Veritas-stadionin henkilökunnan nopeaa toimintaa.

– Järjestysmiehet olivat nopeasti paikalla, kuten pitää. Myös lääkintämies tuli pian katsomaan.

– Näin pallon ylittävän sivurajan, ja yhtäkkiä se oli metrin päässä kasvoistani. Mutta näitä sattuu jalkapallossa, mies kuvaili tilannetta.

Itse ottelu päättyi 1–1-tasapeliin. HJK:n Hannu Patronen vei vieraat tunnin kohdalla johtoon, kun hän runttasi pallon väkisin maaliin Sebastian Dahlströmin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta.

Vartti myöhemmin Interin vaihdosta kentälle tulleet pelaajat Timo Furuholm ja Benjamin Källman taituroivat tasoituksen. Källman iski isännille pisteen pelin ensimmäisellä kosketuksellaan.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ei ollut lainkaan tyytyväinen ottelun tuomaritoimintaan. Tulisieluinen luotsi ei säästellyt sanojaan lehdistötilaisuudessa.

– Yksi asia on pakko sanoa. En ole pitkään aikaan nähnyt näin yksipuolista tuomarointia. En tiedä, miten aina meitä vastaan löytyy selityksiä.

Kuqi palasi mietteissään vielä KuPSin Solomon Duahiin ja Gbolahan Salamiin, jotka pelasivat Interiä vastaan, vaikka näiden tekoja tutkittiin edeltäneestä IFK Mariehamn -ottelusta.

Tuomarin koskemattomuutta rikkoneet Duah ja Salami olivat kentällä, kun sanktion langettaminen kesti. Molemmat saivat neljän ottelun pelikiellon vasta sen jälkeen kun Inter ja KuPS olivat kohdanneet toisensa, ja tämä hiersi turkulaisten valmentajaa.

– Viime pelissä meitä vastaan pelasi kaksi pelaajaa, jotka saivat pelikieltoa seuraavana aamuna. Jotain tässä on, mitä en ymmärrä, Kuqi sanoi.