Torstaina Veikkausliigassa kuuma Lapin derby – seuraa näitä pointteja - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Torstaina Veikkausliigassa kuuma Lapin derby – seuraa näitä pointteja

Veikkausliigassa pelataan torstaina yksi ottelu, kun PS Kemi ja RoPS ottavat yhteen kauden toisessa Lapin hegemoniakamppailussa.

Filip Valencic on Veikkausliigan kuumin pelaaja.­

29.6.2017 8:12

1 ) Mielenkiintoiset lähtökohdat

RoPS ja PS Kemi löytyvät sarjataulukosta sijoilta yhdeksän ja kymmenen, mutta kummatkin ovat onnistuneet viime kierroksilla nostamaan tasoaan. Rovaniemeläiset ovat ottaneet täydet pistepotit edellisistä kotiotteluistaan. Ensin kaatui FC Inter 2-0 ja viimeksi Ilves 1-0.

PS Kemi hävisi maanantaina niukasti Seinäjoella, mutta pelasi sitä ennen tasan FC Lahden kanssa ja otti voitot HIFK:sta ja IFK Mariehamnista. Saarelta mukaan lähti peräti 3-0-tulos ja Helsingistä 2-0.

Kemiläiset menivät kauden ensimmäisessä derbyssä johtoon Filip Valencicin maalilla kahdeksannella minuutilla, mutta RoPS tasoitti ennen taukoa ja iski taululle lopulta selkeät 3-1-voittolukemat.

Veikkausliigan kuumin pelaaja on tällä hetkellä juuri Valencic. Yhdeksän maalia iskenyt kymppipaikan pelaaja on lähteiden mukaan herättänyt muun muassa HJK:n kiinnostuksen. Onnistuminen tunteita herättävässä Lapin derbyssä tuskin ainakaan laskisi slovenialaisen suosiota.

2 ) Juha Malinen ei jarruttele kommenteissaan

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tunnetaan räväkistä lausunnoistaan. Maanantaisen Ilves-voiton jälkeen kunniansa sai kuulla Rovaniemen oma poika Simo Roiha. Hyökkääjällä tuntuu luotsin mukaan tulevan äitiä (tai tyttöystävää) ikävä joka kerta kun kutsu avauskokoonpanoon käy. Koko joukkueen ensimmäisen puoliajan suorituksella ei puolestaan olisi voitettu edes Afrikan tähteä.

Malinen on noussut futispiirien puheenaiheeksi myös tviiteillään. Rapatessa roiskuu voisi joku todeta. Värikkäitä futispersoonia ei Suomessa ole kuitenkaan liikaa.

Juha Malinen luotsaa RoPSia.­

Malinen on noussut keskusteluihin toki ennen kaikkea valmentajataidoillaan. Hän on tällä kaudella nostanut muun muassa 18-vuotiaat Saku Ylätuvan ja Timo Stavitskin maan lupaavimpien liigapelaajien joukkoon. Malista kehutaan myös räiskyvämpien persoonien käsittelytaidoistaan. Esimerkkitapauksiksi käyvät Aleksandr Kokko, joka voitti Rovaniemellä maalikuninkuuden ja Moshtagh Yaghoubi, joka löysi uuden nosteen uralleen epäonnistuneen ulkomaan keikan jälkeen napapiiriltä.

PS Kemin luotsi Jari Åhman jää palstatilan määrässä selvästi virkaveljestään, mutta mikään tuppisuu ei ole hänkään. Päällikön pesti paikallisessa K-Citymarketissa sai jäädä, kun Åhman nousi joukkueen päävalmentajaksi 2015 ja hilasi ryhmän heti Veikkausliigaan. Nyt menossa on toinen kausi liigassa.

3 ) Oskari Forsman vs Antonio Reguero

Maalivahdit Oskari Forsman ja Antonio Reguero ovat pelanneet tällä kaudella joukkueilleen tukun pisteitä.

Espanjalainen Reguero on Real Madridin kasvatti, mutta jätti seuran jo C-juniori-ikäisenä. Rovaniemelle hän saapui toukokuussa 2016. Forsman puolestaan voitti Veikkausliigan FC Interin paidassa 2008 jääden tuolloin vielä vähälle vastuulle. Sen koommin hän on pelannut liigaa ja Ykköstä. Kemiin Toejoen Veikkojen kasvatti siirtyi TPS:sta viime talvena. Forsman edusti kausina 2013-2014 RoPS:ia.

PS Kemi ja RoPS ovat joukkueita, jotka tarvitsevat maalivahdeiltaan ”gamesavereita”, eli otteluita ratkaisevia torjuntoja. Niitä on tälle kaudelle jo nähty ja tullaan varmasti näkemään lisää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?