Palloliitto mäiskäytti KuPSin kaksikolle tuntuvat pelikiellot - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Palloliitto mäiskäytti KuPSin kaksikolle tuntuvat pelikiellot

Julkaistu: 23.6.2017 16:13

KuPS menettää tehoja hyökkäyspäästä.

KuPSin pelaajat Solomon Duah ja Gbolahan Salami rikkoivat erotuomarin koskemattomuutta kesäkuun alussa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Tuolloin molemmat saivat punaiset kortit, ja sen myötä kahden ottelun pelikiellot. (Tilanne näkyy yllä olevalla videolla).

Näin ottelun tuominnut erotuomari Jani Laaksonen kertoi tapahtumista pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Ennen kuin pallo meni maaliin, Salami rikkoi maalivahtia lähellä maaliviivaa.

– Sen jälkeen Duah ajoi minua voimalla selkään, rikkoi siis erotuomarin koskemattomuutta. Yrittäessäni antaa hänelle punaista korttia, Salami piti kiinni käsistä ja vartalosta aika uhkaavasti. Aloin huutamaan, että en pysty liikkumaan tai nostamaan korttia. Siinäkin rikottiin erotuomarin koskemattomuutta. Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa punainen kortti.

Nyt Palloliitto on rätkäissyt lisää pelikieltoa KuPSin törttöilykaksikolle. Kumpikin on arestissa seuraavat neljä ottelua.

Palloliitto kertoi tiedotteessaan, että rikkomuksiin syyllistyneet pelaajat ovat myöntäneet tapahtumat, jotka näkyvät ottelutallenteelta selkeästi.

Pelaajat ovat edustuskelpoisia seuraavan kerran 31.7 pelattavalla kierroksella.

Varsinkin Salamin menetys vie tehoja kuopiolaisten hyökkäyksestä. Hän on viimeistellyt tällä kaudella neljä maalia, millä hän jakaa KuPSin ykköstykin tittelin yhdessä Urho Nissilän kanssa. Viime kaudella nigerialaishyökkääjä paukutti KuPSin yhden kauden maaliennätyksen Veikkausliigassa. Silloin verkko soi 14 kertaa Salamin toimesta.

Duah on pelannut tällä kaudella 12 ottelua kuopiolaisten riveissä, mutta ei ole onnistunut maalinteossa.