Mihin suuntaan menee SJK? Seuraa näitä pointteja Veikkausliigan kierroksella

Julkaistu:

Veikkausliiga
Veikkausliigassa pelataan vielä kolme ottelua ennen juhannuksen viettoon siirtymistä. Illan ottelut alkavat kello 18.30.
1 ) Pysyykö Moshtagh Yaghoubi HJK:ssa sopimuksen loppuun?

HJK:ssa on tapahtunut isoja asioita viikon aikana. Ykköstykki Alfredo Morelos myytiin skottiseura Rangersiin ”seurahistorian merkittävimmällä siirrolla”. Keskiviikkona ”Klubi” julkaisi käyttäneensä Evans Mensahin sopimuksen option ja kiinnitti lupaavan laiturin riveihinsä kauden 2019 loppuun.

Seuraava mahdollinen ”myyntituote” on varmasti Moshtagh Yaghoubi. ”Mosa” on tehnyt nuoresta iästään huolimatta jo kaksi heikkoa valintaa siirtyessään ulkomaille. 22-vuotiaalla ei ole, ainakaan toivottavasti, tällä kertaa kiire.

Yaghoubi pelaa hienoa vuotta Klubissa ja nousi kevään A-maaotteluissa ansaitusti avauskokoonpanoon. Hän oli Ukrainaa vastaan Huuhkajien paras pelaaja. Keskikenttämiehen sopimus helsinkiläisten kanssa on kaksivuotinen. Siirto suuremmille kentille on edessä joko elokuussa tai kauden jälkeen.

Yaghoubi on ollut maaottelutauon jälkeen sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Mistään suuremmasta vammasta ei ole ainakaan tiedotettu.


2 ) Muistatko Obilorin unelmamaalin huhtikuulta?

HJK ja IFK Mariehamn kohtasivat Ahvenanmaalla huhtikuussa. Tuolloin nähtiin maali, joka löytyy varmasti kauden päätyttyäkin monelta TOP-listalta. Moshtagh Yaghoubin vapaapotku löysi taka-alueelta toppari Faith Friday Obilorin, joka tälläsi volleysta huiman kudin yläkulmaan. Tämä klippi kannattaakin katsoa uudemman kerran, kun hakee tunnelmaa illan otteluun. Kevään taisto päättyi 1–1 Brian Spanin maalatessa kotijoukkueelle.

26-vuotias nigerialainen Obilor saapui Suomeen kaudeksi 2011 ja pelasi ensin Ykköstä PS Kemin ja RoPSin paidoissa. Hän nousi Rovaniemellä kannattajien suosikiksi ja oli isossa roolissa kausilla 2013 ja 2015, kun joukkue juhli Suomen Cupin voittoa ja liigahopeaa. Sen koommin hän on käynyt koittamassa pelaamista Turkissa ja tehnyt paluun Suomeen ja FC Interiin, missä oli jo kertaalleen aiemmin lainalla. HJK:n riveihin Obilor siirtyi viime talvena kaksivuotisella sopimuksella.


3 ) Mihin suuntaan etenee SJK-leiri?

SJK:n kannattajat alkavat pikkuhiljaa toipua valmentajavaihdoksista, jonka viimeisimpänä käänteenä Sixten Boström sai potkut oltuaan pestissä alle neljä kuukautta. Joukkue on kerännyt espanjalaisen Manuel Rocan johdolla kolmesta edellisestä ottelusta kolme pistettä. Toissa kauden mestarin ja viime syksyn cupin voittajan sijoitus sarjassa on tällä hetkellä keskikastin alareunoilla.

SJK:n seurajohto on lyhyen liigataipaleensa aikana reagoinut muutoksiin kärkkäästi. Vuosi 2017 on tarjonnut paitsi muuttuneita valmentajakuvioita myös vilkasta pelaajaliikennettä. Ei tarvitse olla meedio veikatessaan, että meno jatkuu siirtoikkunan auettua.

Ainakin viime kauden Veikkausliigan maalikuningas Roope Riski on varmasti saanut Seinäjoelta puhelun.

Riski siirtyi SJK:sta talvella lainasopimuksella Saksaan. Tällä hetkellä hän viettää kesälomaa, mutta suuri yllätys ei olisi, mikäli hänet nähtäisiin Veikkausliigassa ja SJK:n paidassa vielä heinäkuussa. Seura julkaisi testaavansa tällä viikolla Joel Meroa ja Cristian Echavarriaa.

Seinäjokelaiset matkaavat torstaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle.


4 ) RoPS:n sairastupa tyhjenee

Emme jättäneet RoPSille edellisen kierroksen ennakossa juurikaan mahdollisuuksia FC Interiä vastaan. Niin vain ryhmä pelasi kauden parhaan ottelunsa ja vei pisteet 2–0-lukemin. Maalit tekivät Emeka Eze ja Simo Roiha, mutta suurin muutos näkyi keskikentällä. 35-vuotias Antti Okkonen palasi kokoonpanoon ja toi kokemuksellaan tarvittavaa ryhtiä nuoreen joukkueeseen.

18-vuotias Saku Ylätupa pelasi jälleen hyvä ottelun ja saman ikäinen Timo Stavitski syötti Ezen osuman. Nuorten on kuitenkin helpompi loistaa ja ennen kaikkea säilyttää otteissaan tasaisuus, kun rinnalla on lähes 200 Veikkausliigaottelua tahkonnut konkari.

Sairastuvalta tositoimiin palasi myös viime kaudella Veikkausliigan eliittiin noussut Robert Taylor. Torstaina RoPSin haaste on kovimmasta päästä, kun joukkue matkaa VPS:n vieraaksi Vaasaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt