Nyt se on varmaa: HJK:n supertähti muuttaa Skotlantiin – ”Seuran historian merkittävin siirto”

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
Veikkausliigan maalipörssiä johtava Alfredo Morelos siirtyy Skotlantiin.
Helsingin Jalkapalloklubi on myynyt maalitykkinsä Alfredo Morelosin skotlantilaiseen suurseuraan Glasgow Rangersiin. HJK:n mukaan kauppa on ”seuran historian merkittävin”.

Rangers kertoi tehneensä Morelosin, 20, kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Hän on seuran historian ensimmäinen kolumbialaispelaaja.Jos Rangersin twiitti ei näy, katso se täältä.

Kolumbian U20-maajoukkueessa esiintynyt Morelos siirtyi HJK:hon lainasopimuksella helmikuussa 2016. Saman vuoden joulukuussa ”Klubi” käytti osto-optionsa ja lunasti Morelosin pelaajaoikeudet tämän kolumbialaisseurasta Independiente Medellínistä.

Kauppa oli tuolloin HJK:n mukaan ”seurahistorian suurin pelaajaosto”.

Morelos ehti tällä kaudella tehdä HJK:lle 11 osumaa Veikkausliigassa. Hän johtaa sarjan maalipörssiä. Viime kaudella Morelos osui 16 kertaa. Ainoastaan SJK:n Roope Riski (17) teki häntä enemmän maaleja.


HJK eikä Rangers ei ole julkistanut Morelosin tarkkaa siirtokorvausta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan siirtokorvaus on noin miljoona puntaa, eli nykykurssilla 1,14 miljoonaa euroa. Lisäksi siirto saattaa pitää sisällään bonuspykäliä ja lisäkorvauksia mahdollisesta jatkosiirrosta.

Seuran markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila kertoi, että seurat ovat päättäneet vaieta tarkoista detaljeista julkisesti.

– Kyseessä on kokonaisuudessaan seurahistoriamme merkittävin siirto. Olemme Rangersin kanssa sopineet ettemme avaa sopimuksen yksityiskohtia edes agenteille, Mikkonen-Mannila totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt