Onko HJK pysäytettävissä? Seuraa näitä pointteja Veikkausliigan kierroksella - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Onko HJK pysäytettävissä? Seuraa näitä pointteja Veikkausliigan kierroksella

Onko Akseli Pelvaksesta Alfredo Morelosin korvaajaksi HJK:ssa?

Julkaistu: 18.6.2017 14:57

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kaksi ottelua. IS nostaa klo 18.30 alkavista kamppailuista esiin kolme pointtia.

1) Onko Alfredo Morelos korvattavissa?

Kolumbialainen Alfredo Morelos iski HJK:lle alkukaudesta hurjaa tahtia maaleja ja tuli valituksi sekä huhti- että toukokuussa sarjan parhaaksi pelaajaksi. Nyt hyökkääjä on siirtymässä Skotlannin pääsarjaan, eikä ollut kokoonpanossa torstaina JJK:ta vastaan.

Morelos johtaa maalipörssiä 11 osumalla, joten suuri kysymys kuuluu, onko hän korvattavissa?

Klubi on voittanut kolme edellistä peliään maalierolla 14–1. Morelosille näistä merkittiin kolme. JJK kaatui ilman ykköshyökkääjää 4–0, mutta tasoero jyväskyläläisiin on tällä hetkellä valtava.

HJK matkaa tänään KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Jani Honkavaaran suojatit ovat sarjassa kolmantena, joten jonkinlainen vastaus otsikon kysymykseen saataneen jo illalla.

On myös mainittava, että Morelos on kohdannut KuPS:n neljästi ja iskenyt otteluissa peräti seitsemän maalia. Tuo tilasto jäänee historiankirjoihin ainakin toviksi.

Mika Lehkosuo ei ole vaatinut seurajohdolta suoranaisesti korvaajaa tähtipelaajalleen, mutta ei varmasti laittaisi hanttiin, mikäli Aki Riihilahti & co sellaisen värväisivät.

2) KuPS antaa tasoitusta pelikieltojen verran

KuPS ei pääse haastamaan HJK:ta parhaalla miehistöllään. Gbolahan Salami ja Solomon Duah saivat punaiset kortit toissa kierroksella ja huilaavat vielä tänään.

Nikko Boxall puolestaan lensi kahden keltaisen seurauksena pihalle Vepsua vastaan keskiviikkona. Sivussa on myös loukkaantumisesta kärsivä Urho Nissilä.

Ats Purjeelta odotetaan venymistä HJK:ta vastaan.

Salami ja Nissilä ovat neljällä osumallaan Palloseuran parhaat maalintekijät tähän mennessä. Onnistumisia odotetaan siis muun muassa kaksikolta Ats PurjeSaku Savolainen, jotka maalasivat vaasalaisia vastaan viime kierroksella.

3) Onko JJK liigatasoinen?

Moni asia ei puhu sen puolesta, että JJK hakisi pisteet Ahvenanmaalta.

Juha Pasojan suojatit jäivät torstaina HJK:n jyrän alle, vaikka saivat pelata 80 minuuttia miehen ylivoimalla. Toisaalta IFK Mariehamn joutui myöntämään keskiviikkona PS Kemin paremmakseen peräti 3–0-lukemin.

Jumbojoukkue JJK matkaa IFK Mariehamnin vieraaksi.

Sarjan jumbojoukkue JJK on kerännyt 12 ottelusta seitsemän pistettä yhdellä voitolla ja neljällä tasapelillä. Saarella lienee vain voitettavaa, mutta todellinen tulikoe on edessä keskiviikkona, kun toinen kriisiseura HIFK saapuu Jyväskylään.

Toisaalta tappio HJK:ta vastaan saattoi antaa JJK:sta turhan karun kuvan. Joukkue pelasi ennen Töölön reissua tasapelit PS Kemin ja KuPS:n kanssa ja voitti Ilveksen. Hallitsevien mestareiden kannattaa pitää takki tiukasti kiinni ja keskittyminen omassa tekemisessä.