Huippuhetket: SJK:lle historiallinen voitto – HIFK:n kriisi syveni - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Huippuhetket: SJK:lle historiallinen voitto – HIFK:n kriisi syveni

SJK haki pisteet Helsingistä maalein 2–0. HIFK jäi maaleitta jo neljännessä peräkkäisessä kotiottelussaan.

14.6.2017 21:15

SJK saavutti uuden espanjalaisvalmentajansa Manuel Rocan johtamana historiallisen merkkipaalun. Seinäjokelaiset ylsivät ensimmäisen kerran vuonna 2014 alkaneella veikkausliigaurallaan voittoon Töölössä. Ottavana osapuolena ja isäntänä toimi HIFK, jonka kriisi syveni entisestään Billy Ionsin laukomilla osumilla.

– En tiennyt sitä (historiaa). Mutta meidän pitää vähintään yrittää voittaa jokaisella kentällä, SJK:n päävalmentaja Roca kertoi.

Roca otti ensimmäisen voittonsa SJK:n peräsimessä.­

SJK kaappasi kotijoukkueesta niskalenkin heti. Ions karautti vasemman laidan kautta läpiajoon jo seitsemännellä minuutilla, hänen laukauksensa ohitti helpon näköisesti vastaan tulleen maalivahti Tomi Maanojan.

Vartin kohdalla sekä Ions että joukkuetoverinsa Diego Bardanca missasivat saumansa johdon tuplaamiseen. Lisäminuuteilla Ions osui toistamiseen, hänellä on nyt koossa kuusi liigamaalia ja osumapörssissä jaettu kakkossija.

Billy Ions osui kahdesti HIFK:n verkkoon.­

SJK:n seurahistorian ensimmäinen voitto HJK:n ja HIFK:n viheriöllä ei edellyttänyt muiden kuin Ionsin onnistumista. Toisella jaksolla vieraat tosin joutuivat puolustuskannalle, mutta ilman keskikentän dynamoaan Mika Väyrystä peliin lähtenyt HIFK ei pystynyt murtautumaan loistopaikkoihin.

Lopussa helsinkiläisiä rokotti vielä topparina pelanneen Tommi Vesalan loukkaantuminen.

– Väyrysellä on pikkuvamma, olisi ollut riski peluuttaa. Vesalan tapauksesta en tiedä tarkemmin, mutta kyseessä on polvivamma, HIFK:n vastuuvalmentaja Antti Muurinen listasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?