Veikkausliigan HIFK suunnittelee oman stadionin rakentamista - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan HIFK suunnittelee oman stadionin rakentamista

HIFK Fotbollin vt. toimitusjohtaja Tero Korhonen uskoo rahoituksen järjestyvän.

HIFK haluaa pois HJK:n hallinnoimalta Töölön jalkapallostadionilta.­

24.5.2017 16:02

Jos Helsingin IFK:n suunnitelmat ja haaveet toteutuvat, se pelaa lähivuosina omalla stadionilla. Tällä hetkellä HJK:n kanssa Töölön jalkapallostadionin jakavassa HIFK:ssa tehdään kovasti töitä oman areenan eteen.

– Oma stadion, oma koti. Siitä unelmoidaan ja sen eteen on työnteko aloitettu, HIFK-Fotbollin vt. toimitusjohtaja Tero Korhonen kertoo STT:lle.

Suurin haaste projektissa on nyt sopivan tontin löytäminen. Korhonen uskoo, että hyvän paikan varmistuttua rahoituskin järjestyy. Sitä tarvitaan, sillä HIFK:n jalkapallojaosto ei kylve rahassa.

– Kun tontti löytyy, kutsutaan pöytään tahoja, jotka ovat kiinnostuneita. Stadionyhtiön pitää olla kannattava, sellaiseen projektiin löytyy aina rahoittajia, Korhonen sanoo.

– Sellaista ei varmaankaan tule, että HIFK-Fotboll omistaa 100-prosenttisesti 15–20 miljoonaa maksavan stadionin. Mutta uskon, että löydetään paketti, jossa HIFK omistaa osan ja rahoittajat loput.

Lähtökohtaisesti HIFK etsii tonttia keskustan tuntumasta. Korhonen mainitsee sopiviksi paikoiksi esimerkiksi Hernesaaren, Ruoholahden, Pasilan ja Käpylän.

– Mitä lähempänä keskustaa, sen parempi. HIFK on stadilainen seura.

”Päälleliimattuja kotipelejä”

Liigassa vuodesta 2015 pelanneen HIFK:n visioissa on maltillisen kokoinen stadion.

– Haluttaisiin tunnelmallinen kotistadion, jonne mahtuu 5 000 ihmistä. Ehkä optio rakentaa 2 500 lisäpaikkaa. Faneille tulisi oma pääty, jossa olisi panostettu erityisesti akustiikkaan, Korhonen kertoo.

HIFK:n Tero Korhonen haluaa seuralleen tontin läheltä Helsingin keskustaa.­

Korhosen mukaan HJK:n vuokralaisena oleminen menettelee, mutta rahkeita parempaan olisi.

– HJK on kohdellut meitä hyvin. Ei olla mitenkään huonossa asemassa. Mutta saataisiin niin paljon enemmän, jos voitaisiin itse määrittää stadioniin liittyvät asiat.

– Olisi helpompi tehdä omia yhteistyösopimuksia. Nyt siellä näkyy molempien sponsorit ja sitten aina teippaillaan lappuja niiden päälle. Ne ovat päälleliimattuja kotipelejä, kirjaimellisesti.

Viime vuonna liigaseuroista oman kotistadioninsa rakensi Seinäjoelle SJK. Vaasassa VPS:n stadionia laajennettiin noin 16 miljoonalla eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?