Palaako ”Suomen Zlatan” Veikkausliigaan? Vahid Hambo harjoittelee VPS:n kanssa - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Palaako ”Suomen Zlatan” Veikkausliigaan? Vahid Hambo harjoittelee VPS:n kanssa

Vahid Hambo kiinnostaa Suomessa. Ovet ovat auki myös ulkomaille.

Vahid Hambo jätti Brightonin päättyneen kauden jälkeen.­

24.5.2017 14:04

Hyökkääjä Vahid Hambo etsii kuumeisesti uutta seuraa. Valioliigaan nousseessa Brightonissa viimeiset kaksi vuotta kirjoilla ollut Hambo on kärsinyt koko Englannin-uransa ajan loukkaantumisista ja jäänyt vähälle peliajalle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Hambo harjoittelee parhaillaan Vaasan Palloseuran kanssa. Hambo on tämän viikon VPS:n mukana, mutta pelaajan agentti Teemu Turunen kertoo, ettei pelaaja ole vielä sopimusaikeissa.

– Tällä hetkellä tärkeintä on, että Vahid saa joukkueharjoituksia alle ja pääsee taas paremmin hommiin mukaan. Juuri nyt on käynnissä tietynlainen tiedonkeruuvaihe, sekä meillä että seuroilla. Seurat ovat nähneet Hamboa viimeksi Interissä (2015) ja mekin haluamme nähdä, missä Veikkausliigassa mennään, Turunen kertoo.

Vahid Hambo (oik.) säväytti Interin paidassa keväällä 2015.­

”Suomen Zlataniksi” tehokeväänä 2015 ristitty Hambo harjoitteli edellisen viikon ex-seuransa Ilveksen mukana. On mahdollista, että Hambo jatkaa harjoituskiertuettaan muissa suomalaisseuroissa tai käy näytillä ulkomailla.

– Vaihtoehtoja ovat loppukauden mittainen sopimus – ehkä pidempikin – Suomeen tai sitten sopivaan paikkaan ulkomaille. Peliaika on ylivoimaisesti tärkein asia, ei palkka tai seuran koko.

Hambon sopimus Brightonin kanssa päättyy virallisesti 30. kesäkuuta. Suomen siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta, joten Hambolla on aikaa puntaroida eri vaihtoehtoja tarkasti.

– Olemme keskustelleet oikeastaan kaikkien Suomen liigaseurojen kanssa. Haluamme miettiä seuraavan askeleen tarkasti ennen ratkaisujen tekemistä. Meillä ei ole kiire mihinkään. Todennäköisesti ratkaisut tehdään vasta kesäkuun loppupuolella.

Hambo palasi aiemminkin Suomeen

HJK:n kasvatti Hambo pelasi nuorena Sampdorian Primavera-nuorisojoukkueissa. Hän palasi Suomeen 2014 ja pelasi Ilveksen paidassa Ykkösessä. Hyvien otteiden jälkeen hän sai sopimuksen Veikkausliigan Interiin kaudeksi 2015. Tuolloinkin Hambo kärsi eri vaivoista, mutta teki neljä maalia kuudessa ottelussa. Lisäksi hän osui kolmesti kahdessa alle 21-vuotiaden maaottelussa. Hyvät pelit poikivat sopimuksen Brightoniin. Läpimurto jäi haaveeksi.

– En ole katkera. Pystyin pelaamaan kahden vuoden aikana muutaman kerran reserveissä. Näillä näytöillä ei pitkälle pääse, Hambo kertoi Urheilusanomille huhtikuun lopussa.

– Palasin jo kerran Suomeen, sen jälkeen kun lopetin Sampdoriassa. Miksi en voisi tehdä samaa temppua uudestaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?