Ilveksen tähti odottaa kesää nälkäisenä – ”Sitten kentällä voi tapahtua mitä tahansa” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Ilveksen tähti odottaa kesää nälkäisenä – ”Sitten kentällä voi tapahtua mitä tahansa”

Lauri Ala-Myllymäki lupaa kentälle nälkäisen Ilveksen pelaajan kuukauden päästä.

Lauri Ala-Myllymäen varusmiespalvelus päättyy kesäkuussa. Sen jälkeen nähdään lähteekö nuorukainen lentoon, kuten hän itse lupailee.­

22.5.2017 23:05

Liigapelaajien eliittiin noussut Lauri Ala-Myllymäki odottaa kuumeisesti kesäkuun puoliväliä.

Ilveksen keskikenttäpelaaja pääsee viemään silloin armeijan harmaat varusvarastolle ja keskittymään sen jälkeen pelkästään futikseen.

– Minun kauteni alkaa uudestaan siitä päivästä lähtien. Voin taata, että kesällä nähdään nälkäinen Ala-Myllymäki, hän vakuutti.

Pirkkalalaislupaus on joutunut tasapainoilemaan koko kevään armeijan ja futiksen kanssa. Tämä on vienyt parhaan puhdin pelaamisesta ja verottanut myös minuutteja. Ala-Myllymäen otteista on puuttunut viime kauden loisto.

– Kun pääsen mukaan kaikkiin treeneihin ja pystyn keskittymään pelaamiseen täysipainoisesti, kentällä voi tapahtua mitä tahansa. Kesää ja pelejä on vielä paljon jäljellä. Mitään ei ole menetetty.

Kesäkuun alussa 20 vuotta täyttävä Ala-Myllymäki murtautui Ilveksen kokoonpanoon jo kesällä 2013 tamperelaisjoukkueen pelatessa Ykkösessä.

Viime kausi toi näyttävän läpimurron liigan eturiviin, kun hän nousi taustalta Ilveksen ykköstykiksi yhdeksällä osumalla.

Nuori keskikenttäpelaaja oli viime kaudella Ilveksen ykköstykki yhdeksällä maalillaan.­

– Yllätyin vain siitä, että maaleja alkoi tulla miesten tasolla vasta nyt. Tein kaikissa juniori-ikäluokissa aika paljon osumia ja tiesin osaavani viimeistelyn.

Aktivoitunut pelitapa edesauttoi onnistumisia.

– Pallo oli enemmän meidän hallussa kuin aiempina Ilves-kausina. Sitä kautta syntyi useampia paikkoja ja maaleja, Ala-Myllymäki kuvaili.

Sapluunaa on viilattu edelleen päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla.

– Emme ole saaneet alkukaudesta parastamme irti. Varastossa on vielä potentiaalia. Se on nähty jo, että voimme voittaa kaikki vastustajat.

Viime vuonna Ilves ylitti kaikki ennakkoarviot nousemalla viidenneksi. Silti päällimmäiseksi tunteeksi jäi harmi, koska Euroopan liigan karsintapaikka karkasi käsistä vasta kalkkiviivoilla.

– Se otti päähän tosi paljon, mutta jälkeenpäin ajateltuna viides tila oli hyvä sijoitus. Nyt tavoite on kova, mutta siitä ei huudella ulospäin. Se on joukkueen sisäinen juttu.

Timo Furuholm (vas.) ja Lauri Ala-Myllymäki taistelivat pallosta Tammelan stadionilla 19. toukokuuta.­

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmään kuuluva Ala-Myllymäki on haaveillut kansainvälisistä kentistä pikkupojasta lähtien. Unelma muuttui tavoitteeksi pari vuotta sitten.

– Satsaan nyt kaiken jalkapalloon ja haluan siirtyä ulkomaille tulevaisuudessa. Se on selkeä päämäärä.

Ala-Myllymäki pääsi ensimmäiselle testileirillensä tammikuussa. Kutsu tuli kakkosbundesliigassa pelaavalta FC Nürnbergiltä.

– Se oli mielenkiintoinen kokemus, hän kuittasi.

Lähtötilanne oli vaikea, koska matkaa edelsi kahden viikon armeijajakso. On selvää, ettei pallotatsi ollut paras mahdollinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?