Futis-HIFK:lta osakeanti: ”Tarvitsemme piristysruiskeen, jolla pääsemme pari vuotta eteenpäin” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Futis-HIFK:lta osakeanti: ”Tarvitsemme piristysruiskeen, jolla pääsemme pari vuotta eteenpäin”

Toimitusjohtajaa vaihtanut HIFK Fotboll hakee uutta rahoitusta, jotta seura selviäisi seuraavasta kahdesta vuodesta.

HIFK kaipaa lisää rahaa kassaansa. Kuva HIFK:n ja FC Lahden välisestä pelistä 24.4.2017.

17.5.2017 15:39

HIFK Fotboll kertoi maanantain yhtiökokouksen jälkeen, että vuodesta 2015 toimitusjohtajana häärinyt René Österman, 61, jättää tehtävänsä. Tiistaina selvisi, että seuran operatiivisena johtajana toimii lähikuukaudet Tero Korhonen, 46.

– Uuden toimitusjohtajan haku on aloitettu, mutta tarvittaessa vedän kauden loppuun, Korhonen kertoo.

Hän liittyi seuran hallitukseen vuosi sitten.

– Silloin olin optimistinen, että saamme talouden tervehdytettyä, mutta se ei toteutunut. Olemme ottaneet takapakkia, Korhonen sanoo.

Mihin katosivat rahat?

HIFK teki viime vuonna 197 000 euron toiminnallisen tappion. Seuran puheenjohtajan Kaarlo Kankkusen mukaan syyt ovat tiedossa.

– Liigajoukkue pelasi keväällä huonosti eivätkä irtoliput menneet kaupaksi. Lisäksi jouduimme vaihtamaan valmentajaa kesken kauden ja sarjapaikan varmistamiseksi päätimme hankkia ekstrapelaajia, Kankkunen sanoo.

HIFK järjesti vuodenvaihteessa 2014–15 joukkorahoituksella toteutetun osakeannin, jolla kerättiin varat siihen, että seuran organisaatio laitetaan liigatason kuntoon kolmen vuoden aikana. Kannattajien pettymykseksi seurajohto ei ole onnistunut tehtävässään. Österman ei saanut kerättyä yhteistyökumppaneilta toivottua rahamäärää, joten hän siirtyy taka-alalle, mutta jatkaa emoseuran puheenjohtajana kunniafiguurina.

Koko 1990-luvun Gnistanissa pelannut Korhonen oli keskikentän raataja, joka ei epäröinyt mennä tilanteisiin. Yritysmaailmassa hän on penetroitunut vahvasti itäsuuntaan.

– Olen ollut vaatealalla ja maahantuonnissa 25 vuotta. Tällä hetkellä minulla on agentuuri, joka välittää kauppoja, Korhonen kertoo.

Uusi osakeanti

Koska seuran kassatilanne on heikko, yhtiökokous päätti uuden osakeannin järjestämisestä pikapuoliin.

– Tarvitsemme piristysruiskeen, jolla pääsemme pari vuotta eteenpäin, Korhonen perustelee ja sanoo annin alkavan parin kuukauden sisällä.

Tulevaisuuden suhteen hän vakuuttaa olevansa luottavainen.

– Toimisto on kunnossa, mediatiimi toimii ja valmentaja Antti Muurinen osaa hommansa. Vielä kun saisimme topparit kentälle, Korhonen viittaa loukkaantuneisiin pelaajiin.

Korhonen ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä hän on vetänyt aiemmin Gnistanin toimintaa.

– Olin silloin seuran puheenjohtaja, edustusjoukkueen manageri ja toimitusjohtaja. Kolmoisrooli oli vähän liikaa yhdelle miehelle.

Hanken ja Dragsvik

HIFK:n väelle hän ei tarjoa verta, hikeä ja kyyneleitä vaan muodikkaasti kiireettömyyttä.

– En halua kuulla ihmisten hokevan kiire, kiire, vaan toivon heidän tekevän töitä ilon kautta. Tehdään asiat kiireettömämmin ja nautitaan siitä. En aio mikromanageerata.

HIFK:n yhtiökokouksessa Korhonen pärjäsi mukavasti, koska kokouskielenä oli suomi.

Miten on Hankenilta valmistuneen ekonomin ruotsin kielen laita?

– Tämä on vähän ihmeellistä. Vaikka olen suorittanut varusmiespalveluksen Dragsvikissa ja käynyt Hankenin, puhun ruotsia tosi huonosti.

HIFK:n kausi jatkuu kolmella kovalla koitoksella, sillä seuraavissa otteluissa tulevat vastaan IFK Mariehamn (perjantaina), HJK (tiistaina) ja Inter (ensi viikon lauantaina). Kaikki ottelut pelataan Töölön jalkapallostadionilla, jossa punapaidat ovat HJK:n vuokralaisina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?