Veikkausliigan tähtipuolustaja pelaa naamio kasvoillaan, karmea kuva kertoo syyn – ”Olin pyörtyä siltä seisomalta” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan tähtipuolustaja pelaa naamio kasvoillaan, karmea kuva kertoo syyn – ”Olin pyörtyä siltä seisomalta”

SJK:n toppari Diego Bardanca on kokenut kovia kentällä ja sen ulkopuolella.

Diego Bardancan maski kääntää katseet.

28.4.2017 11:04

Usein ulkomuoto hämää. Seinäjoen Jalkapallokerhon espanjalaistoppari Diego Bardanca saapuu haastatteluun kohteliaasti hymyillen paljastaen samalla vahvan raudoituksen hampaissaan.

Kun otsasta löytyy vielä etusormen mittainen arpi, 24-vuotiaan olemus näyttää enemmän vapaaottelijalta kuin jalkapalloilijalta.

Jokaisella osumalla on tietenkin tarinansa.

– Pelasin reilu vuosi sitten Espanjan kolmannella sarjatasolla Real Jaénin joukkueessa. Pelissä Melillaa vastaan hyppäsin korkeaan palloon, ja vastustajan pelaajan kyynärpää meni käytännössä leuastani läpi.

– Leuka murtui, ja hampaani vaurioituivat pahasti. Jatkoin kuitenkin pelaamista, ja vasta puoliajalla kopissa koko karmeus paljastui. Olin pyörtyä siltä seisomalta, Bardanca muistelee.

Kuva Bardancan karmeasta kohtalosta julkaistiin laajalti espanjalaismediassa. Jos twiitti aiheesta ei näy, katso se täältä.

Le rompen la boca a Diego Bardanca, del Jaén, y no pitan ni falta https://t.co/mzYJMsH6un pic.twitter.com/xFzwwHVRI2— DeportesLV (@DeportesLV) April 24, 2016

Ja ei tässä vielä tarpeeksi. Joitakin kuukausia myöhemmin kolisi taas.

Pelikaverin jalka nousi pallontavoittelutilanteessa Bardancan kasvoihin ja teki otsaan pitkän verta vuotavan haavan.

– Pääni on saanut osumaa yhdelle miehelle ihan riittävästi. Jälkimmäisessä tilanteessa maski pelasti luultavasti hampaani ja leukani.

Niin, maski. Puolet kasvoista peittävä naamio tekee Bardancasta kentällä katu-uskottavan ja mahdollistaa pelaajauran jatkumisen.

Diego Bardancan naamio herättää huomiota.

Muuta hyvää puolustaja ei kuitenkaan varusteessaan näe.

– Olen tottunut kommunikoimaan ja puhumaan kentällä paljon. Nyt se on ilman maskin nostamista lähes mahdotonta.

– Kuumalla kelillä myös hengittäminen vaikeutuu, tosin Suomessa ei ole sattuneesta syystä ollut sitä ongelmaa.

Isku leukaperiin aiheutti sen verran mittavat vauriot, että maski pysyy Bardancan kasvoilla vielä vähintäänkin tovin. Asiassa edetään terveys edellä.

– Leuka kuvataan, ja lääkärien ohjeiden mukaan jatketaan. Toivon tietysti, että leuka on luutunut hyvin ja hampaiden suhteen kaikki on ok.

– Siihen asti en voi ottaa mitään riskiä, ja asian kanssa on vain elettävä, asiasta selvästi harmissaan oleva espanjalainen myöntää.

SJK:ssa palkka tulee ajallaan

Diego Bardancan ura on kulkenut pitkän reitin Espanjan alasarjoista Pohjanmaalle. Edelliset pysäkit Real Jaén, Atlético Levante ja Eldense ovat perinteisiä seuroja, mutta Bardancasta tuntui, että tämä tie on käyty loppuun.

– SJK oli tulossa maaliskuussa Marbellaan harjoitusleirille, ja sain kontaktini kautta kuulla, että he etsivät pelaajia. Pääsin näytille, ja tässä sitä ollaan.

– Olen aina halunnut päästä pelaamaan ulkomaille ja olen mahdollisuudesta erittäin onnellinen.

Diego Bardancan pitää kommunikointia varten nostaa maski paikoiltaan.

Eksoottisen tilaisuuden ja kokemuksen lisäksi SJK tarjoaa Bardancalle muutakin. Se, että palkka kolahtaa tilille joka kuukausi, tuntuu turvalliselta.

– Viidessä viime espanjalaisseurassani jäin jopa kuukausiksi ilman palkkaa. Silloin keskittyminen suuntautuu täysin vääriin asioihin.

– Jos alkaa murehtia, kuinka maksaa asumisen sekä ruoan ja tuleekohan palkka huomenna, peli on tietyllä tavalla menetetty. Seinäjoella pystyn keskittymään täysin jalkapalloon, ja seura huolehtii jokaisen pienenkin asian ammattimaisesti.

– Minulla on vahva tunne, että haluan olla osa tätä perhettä.

Bardanca viihtyy Pohjanmaalla, ja englannin kielikin sujuu päivä päivältä paremmin. Yhteen asiaan erinomaisesti pelannut mies kuitenkin haluaisi muutoksen.

– Meidän on parannettava tuloksia. Tuntuu, että jokainen pienikin virhe maksaa meille aina maalin. Isossa kuvassa ne kuitenkin rokottavat liikaa.

– Onni voisi pikkuhiljaa kääntyä, sillä joukkueessa on potentiaalia huomattavasti parempaan, ja uskon HIFK-ottelun sen myös näyttävän.

IS Extra näyttää perjantaina klo 20 pelattavan SJK–HIFK-ottelun suorana lähetyksenä.

Diego Bardanca

Ikä: 24

Pelipaikka: puolustaja

Pituus: 190 cm

Seurat: Recreativo Huelva, Valladolid, CD Eldense, Real Jaén, Atlético Levante ja SJK

Muuta: Verkko-opiskelee johtamista ja aloittelee valmentajaopintojaan, harrastaa lukemista ja englannin kielen opiskelua

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?