Veikkausliigajoukkueen uusi kärkimies joutui kuuntelemaan fanien vinoilua painostaan – pudotti 6 kiloa kauden alla - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigajoukkueen uusi kärkimies joutui kuuntelemaan fanien vinoilua painostaan – pudotti 6 kiloa kauden alla

Hyökkääjä Jussi Aalto yrittää maaleillaan pitää PS Kemin pääsarjassa.

Raumalla kasvanut Jussi Aalto siirtyi Kotkasta Kemiin.

8.4.2017 9:21

Meri-Lapissa valmistaudutaan alkavaan veikkausliigakauteen epävarmoissa tunnelmissa.

PS Kemi on lähes kaikkien asiantuntijoiden arvioissa sijoitettu putoamistaisteluun, viime kausi tuotti kuusinumeroisen eurosumman tappioita ja vielä huhtikuun ensimmäisenä päivänä tuli tieto siitä, että joukkueen brittikipparin Ryan Gilliganin sopimus on purettu.

Gilliganin lähtö ei ollut aprillipila, vaan täyttä totta. Britin mukana Kemistä lähti iso määrä kokemusta ja johtajuutta.

Vastuu Kemissä jakautuu yhä harvemmille hartioille. Yksi pelaajista, joiden onnistumista PS Kemi tarvitsee, on kokenut kärkimies Jussi Aalto. 33-vuotias Aalto on viime kaudet takonut kiitettäviä maalimääriä Ykkösessä, mutta nyt hän saa vielä yhden tilaisuuden näyttää osaamistaan Suomen pääsarjassa.

Viime kaudella Kotkassa pelannut Aalto siirtyi täksi kaudeksi toiseen satamakaupunkiin ja sanoo viihtyvänsä.

– Tosi hyvällä miehellä olen tullut Kemiin. Pääsen pelaamaan liigaa muutamien vuosien tauon jälkeen. Toivon, että pääsen pelaamaan paljon ja autan joukkuetta maaleilla ja syötöillä, Aalto kertoo.

Jussi Aalto kulkee kinosten keskellä harjoituksissa polkupyörällä.

Kemissä oli haastatteluhetkellä täysi talvi, mutta Aalto polki nöyrästi joukkueen harjoituksiin askeettiselle Arina-areenalle polkupyörällä. Samaa nöyryyttä oli myös Aallon puheissa.

– Pääasia on, että joukkue pärjää. Jos menestystä tulee, omatkin pelit ovat todennäköisesti sujuneet hyvin. Toki vähintään 10 maalia olisi hieno tehdä, hän sanoo.

Jos Aalto saa kasaan kaksinumeroisen määrän maaleja, hän onnistuu täyttämään Kemiin jääneet suuret saappaat. Ensin kapteeni Billy Ions takoi osumia ennen siirtoaan SJK:hon, sitten oli syksyksi Kemiin tulleen Erik Törnrosin vuoro onnistua.

Lempinimeä Iso-Erik totellut Törnros teki kahdeksan maalia vain 13 ottelussa. Aalto on kuullut myös olevansa iso, mutta toistaiseksi vain pilkkamielessä.

Suomen cupin ottelussa AC Oulua vastaan vierasfanit huutelivat hänelle ikäviä asioita hänen painostaan. Aalto onkin keskittynyt painonhallintaan.

– Kuusi kiloa on lähtenyt pois tammikuun jälkeen. Liikkuvuuteni on parantunut. Haluan auttaa joukkuetta aiempaa enemmän myös puolustussuuntaan. Minulla on aina ollut hyvä potkutekniikka ja pelisilmä. Maltti ja tilanteiden luku ovat kehittyneet vielä lisää iän myötä, Aalto sanoo.

PS Kemin valmentaja Jari Åhman kertoo vakuuttuneensa Aallon työmoraalista.

– En tuntenut häntä aikaisemmin, joten hän on ollut minulle positiivinen yllätys. Hän on tullut tänne erittäin kovalla motivaatiolla ja pursuaa näyttöhaluja, Åhman kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?