Toipuuko VPS karmeasta nöyryytyksestä? Seuraa näitä pointteja veikkausliigakierroksella - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Toipuuko VPS karmeasta nöyryytyksestä? Seuraa näitä pointteja veikkausliigakierroksella

Veikkausliigassa pelataan lauantaina neljä ottelua. Ilta-Sanomat nostaa kello 16 alkavista peleistä esiin neljä pointtia.

Ville Koskimaalla ja muulla VPS:n puolustuksella oli kova kiire keskiviikkona Helsingissä.

8.4.2017 8:15

1) Toipuuko VPS pahasta nöyryytyksestä?

Töölön jalkapallostadionin vieraspukukopin sisältä kuului huutoa keskiviikkoiltana. HJK:lle nolon 0–5-vierastappion kokeneen VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen oli harvinaisen pettynyt omiensa suoritukseen kauden avauskamppailussa ja antoi mielipiteensä kuulua.

HJK:lla oli parissa maalissa onneakin, mutta paremmasta joukkueesta ei ollut liigan avauskierroksen ottelussa epäselvyyttä. Klubi saneli tahdit alusta loppuun.

VPS pelasi tuttuun tyyliinsä: avaten peliä rohkealla lyhytsyöttöpelillä omalta maalivahdiltaan lähtien. Klubia vastaan ”Vepsu” teki itselleen hallaa useasti pelaamalla pikkunäppärää tiukassa paikassa, kun se olisi voinut monesti purkaa pallon tyynemmille vesille suoraviivaisesti pitkällä potkulla.

Samaa kaavaa VPS noudattanee tänään Pohjanmaan paikallisottelussa SJK:ta vastaan. Tällä kertaa vaasalaisten pitää tunnistaa, koska pitkän pallon heittäminen on suotavaa, jos se haluaa välttyä turhilta takaiskuilta. Samalla testataan, miten viime vuoden nelonen on toipunut ja käynyt läpi keskiviikon kovan nöyryytyksen.

IFK Mariehamnin viime kausi päättyi kultajuhliin.

2) Mestari isännöi nousijaa

Ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä Ahvenanmaalla, kun viime kaudella sensaatiomaiseen yllätysmestaruuteen yltänyt IFK Mariehamn saa vieraaksi Ykkösen viime vuonna voittaneen ja sitä kautta liigaan täksi kaudeksi nousseen JJK:n.

Jyväskyläläisten talvikausi on ollut tulosten valossa karmiva. Ongelmia on ollut puolustuspään lisäksi myös yläkerrassa. Selvää vastuunkantajaa ei ole löytynyt kärkeen.

Muun muassa harvinaisen nöyryyttävä 1–9-tappio KuPSille Suomen cupin avauksessa kertoi jo varhaisessa vaiheessa siitä, ettei kapealla pelaajamateriaalilla operoivalta kettupaitaryhmältä voi odottaa ihmeitä liigakentillä. JJK:ssa on selitelty heikkoa talvea muun muassa avainpelaajien loukkaantumisilla.

Illan kotijoukkue IFK:sta lähti mestaruuskauden jälkeen keskeisissä rooleissa olleet maalivahti Walter Viitala sekä hyökkäyspään ulkomaalaistähdet Diego Assis ja Dever Orgill. Silti runko säilyi kasassa mainiosti, ja puolustuspää on jälleen ”Grönvittin” kulmakivi. On ennakkoon vaikea uskoa, että maalinteon kanssa läpi harjoituskauden tuskaillut JJK murtaisi sarjan eliittipuolustuksen – varsinkaan vieraskentällä.

FC Lahden pelaajat juhlivat Marko Simonovskin (vas.) tasoitusmaalia.

3) Onnistuuko FC Lahti toistamiseen ryöstöretkessä?

FC Lahti haki keskiviikkona pisteen SJK:n OmaSP-stadionillta 1–1-lukemiin päättyneessä ottelussa. Lahtelaiset tulivat tasoihin 82. minuutilla, kun ensimmäistä liigapeliään pelannut makedonialainen Marko Simonovski tuikkasi pallon verkkoon kulmapotkutilanteen jälkeen. Hän oli tullut kentälle tauolla.

Piste oli Lahdelle hyvä saalis Seinäjoelta, sillä ennen keskiviikkoa SJK oli hävinnyt viime keväänä valmistuneella kotistadionillaan vain kerran ja pelannut kerran tasan. Tuo tasapeli tuli juuri Lahtea vastaan loppukaudella 2016.

FC Lahdella oli keskiviikkona saumoja voittoonkin, mutta päävalmentaja Toni Korkeakunnas on varmasti tyytyväinen pisteeseenkin. Joukkue hakee toista peräkkäistä pisteryöstöretkeä tänään Tampereella, jossa se kohtaa viime kauden viitosen, Suomen cupissa tänä vuonna välieriin selvinneen Ilveksen.

Rene Österman on HIFK:n toimitusjohtaja.

4) PS Kemin ja HIFK:n välillä kipinöi jo ennen alkuvihellystä

PS Kemin ja HIFK:n välinen peli on aiheuttanut kosolti kitkaa ja kipinöitä jo muutama päivä ennen ottelua. Joukkueet olivat täysin eri linjoilla ottelun järjestämiseen liittyvistä asioista.

Peli pelataan lauantaina Rovaniemellä. Joukkueiden piti alun perin kohdata Kemissä, mutta PS Kemin varakenttä Karihaara on pelikelvoton jään ja lumen takia.

Veikkausliiga ilmoitti pelipaikan siirrosta tiistai-iltana. PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala kritisoi voimakkain sanoin päätöstä ja vetosi Ilta-Sanomille antamissaan kommenteissa myös HIFK:n suureen haluttomuuteen siirtää ottelua pelattavaksi heinäkuulle. Hakala tokaisi alkuviikosta suoraan, että häntä ”alkaa potuttaa nämä helsinkiläiset pelleilijät”.

Hakalan tuohtumus selittyy sillä, että ottelun siirtäminen Rovaniemelle tietää PS Kemille useiden tuhansien eurojen lisäkustannuksia. Muun muassa lipputulot ovat pienemmät, kun yleisöä saapunee paikalle merkittävästi vähemmän kuin kotikaupungissa.

Erityisesti Hakala kohdisti ärtymyksensä Veikkausliigan lisäksi HIFK:n toimitusjohtajaan René Östermaniin, jonka kanssa Hakala oli alun perin keskustellut puhelimitse ottelusiirrosta. Hän haukkui Östermanin toimintaa ”munattomaksi”, kun tähtirintojen seurapomo ei reagoinut Hakalan soittoihin tiistaina.

Österman puolusteli ottelusiirtoratkaisua sillä, että pelipäivän vaihtaminen kesälle olisi puolestaan tuonut HIFK:lle tuhansien eurojen lisäkustannuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?