SJK hankki kolme uutta pelaajaa – mukana Espanjassa meritoitunut eteläamerikkalainen - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

SJK hankki kolme uutta pelaajaa – mukana Espanjassa meritoitunut eteläamerikkalainen

Seinäjoen Jalkapallokerho on vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla.

Dani Hatakka (vas.) siirtyi Norjasta Seinäjoelle.­

15.3.2017 15:05

SJK:hon siirtyvät puolustajat Dani Hatakka ja Diego Bardanca sekä hyökkäävä keskikenttäpelaaja Facundo Guichón.

Hatakka muuttaa Seinäjoelle Norjasta, jossa hän edusti viime kaudella ensin pääsarjan Brann Bergeniä ja sitten lainasopimuksella ykkösdivisioonan IL Höddiä. 22-vuotias Hatakka on aikaisemmin pelannut Veikkausliigaa kasvattajaseuransa FC Hongan ja KuPSin riveissä.

Topparina ja laitapakkina viihtyvä Hatakka oli Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvo. Hatakalla on vielä kolme vuotta sopimusta Brannin kanssa jäljellä, hän pelaa SJK:ssa kauden 2017 vuokralla norjalaisseurasta.

Espanjalainen Diego Bardanca, 23, on 190-senttinen keskuspuolustaja, joka on aiemmin pelannut kotimaansa kolmannella sarjatasolla. Ennen siirtoaan Seinäjoelle hän edusti Real Jaénia, jonka riveissä Bardanca pelasi tällä kaudella 21 ottelua. Bardanca teki SJK:n kanssa 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Facundo Guichón, 26, siirtyy myös Seinäjoelle Espanjasta. Hän edusti viimeksi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Murciaa.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Guichón on pelannut Segunda Divisionissa myös Alcorcónin ja Alavésin paidassa, jälkimmäisessä seurassa hän pääsi juhlimaan sarjanousua viime kauden päätteeksi. Lempinimellä El Pipas tunnettu Guichón on pelannut Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yhteensä yli 60 ottelua.

Uruguaylainen Guichón on kotimaansa suurseuroihin lukeutuvan Penarólin kasvatti, jonka riveissä hän myös pelasi maan pääsarjaa vuosikymmenen alussa.

Kaikki kolme hankintaa olivat SJK:n mukana jo seuran Espanjan leirillä ja tekivät vaikutuksen.

– Nämä kaikki kolme pelaajaa osoittivat meidän leirillä, että heidän myötä joukkue vahvistuu. Jokainen heistä on vahvistus meidän joukkueeseen, SJK:n tuore päävalmentaja Sixten Boström sanoi.

Boströmin mukaan SJK etsii vielä lisää vahvistuksia.

Kaikki kolme SJK:n hankintaa ovat pelikelpoisia lauantaina, kun hallitseva Suomen cupin mestari SJK kohtaa Interin puolivälierässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?