Veikkausliiga

HJK:n kolumbialaistähden vaimo äärimmäisestä kokemuksesta Suomen kylmyydessä: ”Kulta, miksi ihmeessä?”

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
HJK:n viime kauden supertähti Alfredo Morelos jää näillä näkymin ainakin kevään ajaksi Suomeen.
Siitä on nyt vajaa kuukausi, kun HJK:n kaikkien aikojen kallein hankinta, kolumbialainen maalitykki Alfredo Morelos palasi jälleen Suomeen.

20-vuotias pelaaja kertoo, ettei paluu Kolumbiassa vietetyn pitkän loman jälkeen ollut helppo.

– Aikaero ja täysin erilainen ilmasto ottivat jälleen koville. Minun on ollut todella vaikea sopeutua kylmyyteen. Pikkuhiljaa alan taas tottua.

Morelos tuli viime kaudella HJK:n riveihin lainasopimuksella kolumbialaisseura Independiente Medellínista. ”Puhveli”-lempinimellä tunnettu vahvarakenteinen hyökkääjä viimeisteli Klubille kaikkiaan 30 maalia.


Maalimäärä teki Morelosista kansainvälisesti kiinnostavan pelaajan, minkä Puhveli sai huomata futiskauden päätteeksi kotimaassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kolumbiassa haastattelupyyntöjä on tullut lehdiltä ja tv-kanavilta. HJK:ssa pelaamani kausi noteerattiin koko maassa.

Muuten Puhveli sanoo ottaneensa kotiympäristössään rennosti. Etenkin yhtä asiaa ehti tulla Suomessa vietettyjen kuukausien aikana ikävä.

– Heti kun saavuin Kolumbiaan, halusin syömään. En ollut maistanut kolumbialaista ruokaa lähes vuoteen. Kolumbialainen ruoka on herkullista ja monipuolista. Merenelävät ovat esimerkiksi erittäin maukkaita.

– Myös kolumbialainen ilmapiiri ja ihmiset ovat ihania. Kolumbialaisten kannustus on ollut minulle urallani tärkeää.

Talven siirtomarkkinat haasteellisia

Nyt Puhveli saa tottua vähäksi aikaa suomalaisen keittiön antimiin. HJK hankki joulukuussa tulevaisuuden lupauksen Medellínistä seurahistoriansa suurimmalla rahasummalla.

Moni oletti, että HJK olisi myynyt ykköstykkinsä isolla rahalla eteenpäin talven siirtomarkkinoilla, mutta toistaiseksi sopivaa tarjousta ei ole tullut.

Suurimpien Euroopan sarjojen siirtoikkunat sulkeutuivat tammikuun lopussa, mutta sekä Morelos että hänen agenttinsa Jonne Lindblom sanovat, että tulevaisuus on vielä auki.


Lindblomin mukaan talven siirtomarkkinat ovat olleet haasteellisia Morelosille, joka pelasi edellisen pelinsä lokakuussa.

– Seuroja, joiden kanssa olemme keskustelleet, on todella paljon. Monet ovat olleet kiinnostuneita saamaan Alfredon kesäksi, mutta ei vielä tammikuussa.

– Pitää kuitenkin muistaa, että esimerkiksi Itä-Euroopassa siirtoikkuna on auki helmikuun loppuun, Skandinaviassa vielä pidemmälle. Itä-Euroopasta ja Lähi-idästä on ollut kiinnostusta, joten tässä voi vielä tapahtua jotain.

– On mahdollista, että jään vielä yhdeksi kaudeksi HJK:hon, mutta nyt elän päivän kerrallaan. Joka tapauksessa treenaan nyt hyvin pelatakseni samanlaisen kauden kuin viime kesänä. Haluan tehdä yli 30 maalia, Morelos sanoo.

Äärimmäinen uintikokemus

Oli lähtö edessä koska tahansa, Puhveli haluaa ilmaista kiitollisuutensa suomalaiselle jalkapalloyhteisölle.

– Seura ja kannattajat ovat pitäneet minusta huolta ja tukeneet minua. Sain viime vuonna mahdollisuuden kehittyä ja pelata hyvän kauden.

Jalkapallon lisäksi Suomi on tarjonnut eteläamerikkalaiselle muitakin uusia kokemuksia. Niistä äärimmäisimmän Puhveli koki sanojensa mukaan reilu viikko sitten.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

HJK:n pelaajat kävivät tammikuun lopussa uimassa jäisessä meressä Helsingin Soutustadionilla. Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa kuvissa Morelos pulikoi vedessä hymyilevänä, mutta jälkeenpäin Puhveli kertaa kokemustaan ilme vakavana.

– Se oli kamalaa. Vesi oli ihan liian kylmää. Kun meille kerrottiin, että menemme uimaan, ajattelin että suomalaiset ovat hulluja. Mutta sellaiset tempaukset kuuluvat suomalaiseen ja tämän seuran kulttuuriin, joten päätin kokeilla sitä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Ikimuistoisen hetken noteerasi myös kotona Morelosin mukana Suomeen tullut elämänkumppani.

– Vaimoni näki kuvat sosiaalisessa mediassa ja yllättyi täysin. Hän kysyi ”kulta, miksi ihmeessä menit sinne?” Sanoin, että pitää kokeilla uusia asioita.


Vaikka Morelos vakuuttaa voivansa hyvin jatkaa Suomen jalkapallokentillä pidempäänkin, nuoresta hyökkääjästä aistii, että veri vetää isompiin ympyröihin.

Nuorten maajoukkueessa esiintyneen Morelosin suurin haave on kävellä jälleen joku päivä kentälle Kolumbian paidassa.

– Pelaaminen aikuisten maajoukkueessa on suurin tavoitteeni. Pitää olla valmis, sillä se mahdollisuus voi tulla hetkenä minä hyvänsä ja silloin se täytyy osata käyttää.

Morelos teki tiistai-iltana HJK:n 2–2-tasoitusmaalin, kun HJK voitti Hammarbyn 3–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt