Veikkausliiga

Ihmeellinen munaus Urheilugaalassa, tv-kuvissa täysin väärä mies – ”Mysteeri”

Julkaistu:

Urheilugaala
Veikkausliigan mestari IFK Mariehamn oli Urheilugaalassa lähellä valintaa Vuoden joukkueeksi. Gaalassa sattui kuitenkin outoja kömmähdyksiä.
Veikkausliigan mestaruuden sensaatiomaisesti kaudella 2016 voittanut IFK Mariehamn oli Urheilugaalassa lähellä valintaa Vuoden joukkueeksi.

Seuran verkkosivuilla kuitenkin ihmetellään tiistai-illan tapahtumia Hartwall-areenassa. IFK:n mukaan seuralle ei ollut kukaan ilmoittanut ehdokkuudesta eikä tietoa ollut tullut Veikkausliigaankaan. Paikalla ei siis ollut IFK:n väkeä.

Kun Ylen tv-kuvissa näytettiin palkintoehdokkaita, IFK Mariehamnin edustajaksi väitettiin seuralle tuntematonta miestä.

– On yhä mysteeri, keneen Yle zoomasi. Tämä oli jatkojen puheenaihe, IFK:n Facebook-sivuilla kirjoitetaan.IFK:n toimitusjohtaja Peter Mattsson vahvisti Ilta-Sanomille keskiviikkona, että kutsua seuralle ei ollut tullut. IFK:n edustajaksi väitetystä henkilöstä Mattssonilla ei ollut aavistusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urheilugaalan pääsihteerin Riia Martinojan mukaan IFK:sta oli gaalaan kutsuttu joukkueen kapteeni Jani Lyyski ja päävalmentaja Peter Lundberg. He eivät kuitenkaan olleet paikalla Hartwall-areenassa. Martinoja ei kuitenkaan osannut kertoa, miksi IFK:n seurajohto ei tiennyt kutsuista. Virheen tv-kuvassa teki Martinojan mukaan Yle.

Vuoden joukkueeksi valittiin Jukka Jalosen valmentama Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue, joka voitti MM-kultaa viime talven kotikisoissa. Valinnan teki Urheilutoimittajain liitto jäsenäänestyksessään.

Kyse ei ollut ensimmäisestä kerrasta, kun Urheilugaalassa sattuu kömmähdyksiä. Viime vuonna Jukka Viitasaarelle myönnetyn elämäntyöpalkinnon pokkasi väärä Jukka Viitasaari. Saman Urheilugaalan tv-lähetyksessä näytettiin virheellisesti lumilautailija Eero Ettalaa, kun tarkoituksena oli kuvata jääkiekkoilija Teemu Ramstedtia.

IFK Mariehamnin tapauksesta kertoi ensimmäisenä Svenska Yle verkkosivuillaan.

Juttua päivitetty klo 13.43 ja 14.29. Lisätty Riia Martinojan kertomus kutsutuista ja tieto Teemu Ramstedtia kohdanneesta kömmähdyksestä. Lisäksi otsikkoa on muokattu.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt