Veikkausliigan maalikuningas on siirtymässä Saksaan – ”Pelaajan ja talouden ehdoilla mennään” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan maalikuningas on siirtymässä Saksaan – ”Pelaajan ja talouden ehdoilla mennään”

Roope Riski on SC Paderbornin testattavana.

Roope Riski teki SJK:lle viime kaudella 17 liigamaalia.­

4.1.2017 11:30

Veikkausliigan hallitseva maalikuningas Roope Riski on lähellä siirtoa Saksaan. SJK:n hyökkääjää kohtaan on osoitettu kiinnostusta monesta muustakin seurasta, mm. Hollannista ja Ruotsista, mutta todennäköisin uusi osoite on SC Paderborn.

– Hän on siellä nyt viikon testissä. Mitään sopimusta ei ole vielä tehty. Ehdotus sieltä on tullut. Sitä käsitellään nyt seurassa, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo Ilta-Sanomille.

– Haemme pelaajan ja seuran kannalta hyvää ratkaisua. Pelaajan ja talouden ehdoilla tässä mennään.

Olisiko tällainen hyvä ratkaisu laina vai pysyvä siirto?

– Roope on kahdesti urallaan siinä tilanteessa, että hän on ollut ulkomailla jumissa. Viisain siirto voi olla lyhytaikainen laina osto-optiolla.

Jumiutumisilla Sarajärvi viittaa Riskin tilanteeseen ensin Italian Cesenassa ja myöhemmin Norjan Haugesundissa. SJK hankki Riskin siirtokorvauksella juuri Haugesundista, joten seura ei varmasti päästä maalitykkiään ulkomaille ilmaiseksi.

SC Paderborn pelasi pari vuotta sitten Saksan korkeimmalla sarjatasolla Bundesliigassa. Sen jälkeen seura kärsi kuitenkin kaksi peräkkäistä putoamista.

Paderborn pyrkii kolmosliigasta takaisin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta kausi ei ole sujunut odotetusti. Seura on sijalla 14, yhdeksän pisteen päässä suoran nousijan paikasta.

25-vuotias Riski teki SJK:lle viime kaudella 17 liigamaalia. Hän on pelannut myös viisi A-maaottelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?